14 Ekim 2009 00:00

Pazarcılara zorla tahta satıyorlar

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bu kadar da olmaz” dedirten yeni bir uygulamaya daha imza attı. Altı yıllık pazarı yerinden kaldıran Kadıoğlu...

Paylaş

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bu kadar da olmaz” dedirten yeni bir uygulamaya daha imza attı. Altı yıllık pazarı yerinden kaldıran Kadıoğlu, pazarcıları, kurduğu sabit pazardan tanesi 10 bin liraya tahta satın almaya zorluyor. Fiyatın yüksekliğine tepki gösteren pazarcılar, iş yapabilmek için en az 3-4 tane tahta almaları gerektiğini belirterek, “Burada kimsenin bir çırpıda 40 bin lira ödeyebilecek durumu yok” dediler.
Pazaryerinin yap-işlet-devret modeliyle özelleştirildiğine dikkat çeken pazarcılar, buralardan elde edilen gelirin, belediyenin kasasına değil belediye başkanının yandaşları ve yakınlarının cebine aktığı iddiasında bulundular. Pazarcılar, eski yerlerinin kendilerine geri verilmesini istiyorlar.
GECE OPERASYONU
Pazaryerlerinin 4 Haziran 2002 tarihli ve 2002/281 sayılı Kıraç Belediyesi Meclis ve Encümen Kararı’yla kurulduğunu anlatan İSKİ arkasındaki salı pazarının sorumlusu Zafer Özpeker, belediyelerin birleşmesi sonrası Esenyurt belediye başkanının, halkın şikayetçi olduğu iddiasıyla pazarı kaldırma kararı aldığını anlattı.
“Geceden gelip tahtalarımızı toplayıp gitmişler. Şimdi de 10 bin liraya tahta satıyorlar, bunları alma şansımız yok. Belediye başkanı kendisine ve çevresine bizim yerlerimizi vererek gelir elde ediyor. Biz hakkımızı arıyoruz, suç duyurusunda bulunacağız. Mahkemeye vereceğiz, elimizde tüm belgeler var” diye konuştu.
BU UYGULAMA İLK DEĞİL
Yılbaşında tüm pazarcılardan işgaliye parası alındığına dikkat çeken Özpeker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pazaryerimiz belgeli, hepimizin pazar kurma belgesi var. Gece alınan tahtalarımızın yeniden buraya getirilmesini istiyoruz. Sabah geldiğimizde tahta yerine Çevik Kuvvet ve zabıtalarla karşılaştık. Esenyurt Belediyesi daha önce başka bir pazarı daha kaldırmıştı. O pazarcılar halen belediyenin önünde, yerlerini almak için direnişteler.”(İstanbul/EVRENSEL)
Kadir Karakaya
ÖNCEKİ HABER

Mahalleli sel korkusuyla yaşıyor

SONRAKİ HABER

AKP Özal dönemine dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...