14 Ekim 2009 00:00

Mahalleli sel korkusuyla yaşıyor

İzmir Buca Ufuk Mahallesi sakinleri, yaklaşan yağmurlar öncesi yine bir su baskını yaşamanın korkusunu yaşıyorlar. Dicle Deresi’nin ıslah edilmemesinden ve yatağının pazaryeri olarak kullanılmasından dolayı...

Paylaş

İzmir Buca Ufuk Mahallesi sakinleri, yaklaşan yağmurlar öncesi yine bir su baskını yaşamanın korkusunu yaşıyorlar. Dicle Deresi’nin ıslah edilmemesinden ve yatağının pazaryeri olarak kullanılmasından dolayı her yağmurda evleri sel tehlikesiyle karşı karşıya kalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’ya defalarca dilekçe verdiklerini belirtiyorlar.
HER YAĞMURDA SU BASIYOR
Dicle’nin çok eski bir dere olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Mehmet Güneş, “Düzgün bir yatağı olmadığından ve diğer üç caddenin de sularını içine alarak büyüdüğünden, evlerimiz dere yatağı haline geldi. Her yağmurda su basıyor. Mazgalların yetersiz kalmasından dolayı dışarıda bekleyip suların evimize girmesini engellemeye çalışıyoruz” dedi. Bu durumu yetkililere defalarca bildirdiklerini vurgulayan Güneş, “Bir tanesini bizzat muhtarlık azasıyla birlikte verdim. Yetkililer, talebimizi dikkate alacaklarını ama şu an için bir şey yapamayacaklarını söyledi” şeklinde konuştu.
En son mayıs ayı içerisinde mahalle sakinlerinden Salih Özkan, “28 Mayıs 2009 tarihinde İZSU’ya bu konu hakkında bir dilekçe yazdım, cevap olarak ‘Bahse konu adreste idaremiz Etüd Plan Dairesi Başkanlığı tarafından Mehmetçik Caddesi Yağmur Suyu Projesi hazırlanmaktadır’ bilgisi verildi. Fakat henüz bir çalışma olmadı” diye konuştu.
YILLARDIR DEVAM EDİYOR
Ufuk Mahallesi Muhtarı Osman Ertan da Dicle Deresi probleminin kanayan bir yara haline geldiğini belirterek, “Bu mesele yıllardır devam ediyor. Pazaryeri yapılmadan önce ufak da olsa yine sıkıntı vardı ama pazaryerinin yapılması, dere yatağının kapanmasına ve meselenin büyümesine yol açtı. Birçok başvurumuza rağmen yetkililer sadece gelip kontrol etti ama çözüm için hiçbir adım atılmadı. Muhtarlık olarak 2005, 2006 ve diğer yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’ya konu hakkında dilekçe verdik, ilgi gösterilmedi” dedi.
İZSU yetkilileri ise söz konusu şikayetler üzerine çözüm için bir proje hazırladıklarını söylediler. Yetkililer, “Mehmetçik Caddesi için Yağmur Suyu Projesi yaptık. Şu anda ihale aşamasında olduğu için iki üç ay beklememiz gerekiyor. İhale sonuçlanınca çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.
(İzmir/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

Pazarcılara zorla tahta satıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...