15 Ekim 2009 00:00

Goldstone raporu BM’de görüşülecek

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Filistin yönetiminin isteği üzerine bugün Cenevre’de yapacağı özel bir görüşmeyle...

Paylaş

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Filistin yönetiminin isteği üzerine bugün Cenevre’de yapacağı özel bir görüşmeyle, Güney Afrikalı Yargıç Richard Goldstone öncülüğünde bir heyetin hazırladığı ve İsrail’i Gazze saldırısında savaş suçu işlemekle suçlayan Goldstone raporunu görüşme kararı aldı.
Filistin yönetiminin görüşme talebine, aralarında Çin, Bolivya, Pakistan, Küba ve Nikaragua’nın da bulunduğu 18 ülke destek verdi.
Filistin yönetiminin daha önce raporun oylanmasının ertelenmesi yönünde görüş bildirmesi, başta Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas tarafından ‘ihanet’ olarak nitelendirilmiş, Filistin toplumu arasında sert eleştirilere ve protestolara neden olmuştu.
Raporun görüşüleceği haberi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun rapora yönelik sert eleştirilerinin ardından geldi. Netanyahu, İsrail’i Gazze saldırısında kitle imha silahı kullanmakla, sivilleri hedef almakla, hatta BM’nin kullandığı hastaneyi dahi bombalamakla suçlayan rapora, “Bu rapor, terörizmi destekliyor ve barışı tehdit ediyor” biçiminde saldırdı.
İSRAİL GAZZE’Yİ VURDU
Bu arada İsrail, bir taraftan raporu eleştirirken diğer taraftan Gazze’ye yine saldırı düzenledi. İsrail savaş uçaklarının, Gazze’de Mısır sınırındaki tünellere yönelik düzenlediği hava saldırısında, 3 Filistinli yaralandı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da halk yine yollarda

SONRAKİ HABER

İsrail: Türkiye aklını başına alsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...