15 Ekim 2009 00:00

Afganistan’ın her yerinde ölüm var

Afganistan’da 45 militan ile 2 Afgan askeri öldü. İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada, Afgan ve işgalci ABD güçlerinin ortak düzenlediği operasyonda...

Paylaş

Afganistan’da 45 militan ile 2 Afgan askeri öldü. İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada, Afgan ve işgalci ABD güçlerinin ortak düzenlediği operasyonda, Uruzgan vilayetinde önceki gün 30 militanın öldürüldüğü belirtildi. Savunma Bakanlığı da, Gazne vilayetinde düzenlenen benzer bir operasyonda 11 militanın öldüğünü duyurdu. Bakanlık, 4 militanın yakalandığını, çok sayıda hafif silahın ele geçirildiğini belirtti.
Zebul vilayetinde ise, yol kenarına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 2 Afgan askeri öldü, 4’ü yaralandı. Kandahar vilayetinde yol kenarına bomba yerleştirmeye çalışan 2 militan bombanın infilak etmesi, Host vilayetinde havan topu mermisi atmaya çalışan 2 militan da merminin patlaması sonucu öldü.
İNGİLTERE EK ASKER GÖNDERİYOR
Öte yandan Afganistan’daki işgalci ABD’nin en yakın müttefiki olan İngiltere’nin bu ülkeye daha fazla asker göndermesi gündemde. İngiltere Başbakanı Gordon Brown’un Sözcüsü, Brown’un 500 İngiliz askerini daha Afganistan’a göndereceğini açıklamasını beklediklerini söyledi. Afganistan’da 9 bin askeri bulunan İngiltere işgalden bu yana 221 kayıp verdi. Kayıpların artışı İngiliz kamuoyunda Afganistan işgaline verilen desteği bir hayli düşürdü. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Bombalar 4 yılda 85 bin can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...