15 Ekim 2009 00:00

Baydemir’le görüşen işçiler eylemlerine son verdi

Teknik İş firmasının büyükşehir belediyesinden ihale alamamasını gerekçe göstererek 12 yıldır çalışan 30 işçinin işine son vermesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan işçiler...

Paylaş

Teknik İş firmasının büyükşehir belediyesinden ihale alamamasını gerekçe göstererek 12 yıldır çalışan 30 işçinin işine son vermesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan işçiler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’le yaptıkları görüşmenin ardından eylemlerine son verdiler. İşçilerin durumlarının ne olacağına ilişkin belirsizlik ise sürüyor.
İşçilerden Kadir Yıldız, 23 Eylül’de işlerine son verildiğini belirterek, “Firma belediye ile ihalelerinin sonuçlandığını ve ihale alamadıklarını belirterek bizi işten çıkarttı. Şimdi hepimiz sokakta kaldık. Hiçbir sosyal güvencemiz, işimiz, aşımız yok. Çocuklarımızı çalışmadan nasıl geçindireceğiz? İşe alınmak istiyoruz” dedi. İşçilerden Hasan Özçimen ise “Burada kimseyi suçlamıyoruz. Ancak bizler mağduruz. Bu mağduriyetimizin bir şekilde giderilmesini istiyoruz” dedi. İşçileri eylem yaptıkları yerde ziyaret eden Baydemir işçilerin işsiz kalmalarının nedenini ‘mali kriz’ olduğunu belirterek, işçilerden eylemlerini sona erdirmelerini istedi.
Osman Baydemir, üzerine düşen çabayı samimiyetle yerine getirmenin arzusu içinde olacağını söyleyerek, “Ama hemen yarın bu sorun çözülecektir taahhüdünde de bulunamıyoruz. İnsani manada kurumumuzun ve benim elimden gelen her türlü destek ve dayanışmayı da sizlere sunacağımızdan da şüpheniz olmamasını diliyorum” şeklinde konuştu. Baydemir’le görüşmenin ardından işçiler eylemlerine son verdiler. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Serbest bölge çözüm getirmeyecek

SONRAKİ HABER

JİTEM davasında soru işaretleri artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...