15 Ekim 2009 00:00

Taşeron işçiler hakları için yürüdü

Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi’nde çalışan taşeron işçiler, hakları için mücadele ediyor. Hastanenin yönetim binası önünde toplanan taşeron işçiler, sloganlarla acil kapısı önüne yürüdüler.

Paylaş

Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi’nde çalışan taşeron işçiler, hakları için mücadele ediyor. Hastanenin yönetim binası önünde toplanan taşeron işçiler, sloganlarla acil kapısı önüne yürüdüler. Hastalar ve hasta yakınları da eyleme alkışlarla destek verdi.
İşçiler adına açıklama yapan İşçi Temsilcisi Derya Öztürk, Sağlık Bakanlığı’nın hukuksuz olarak ücretlerden kesinti yaptığını söyledi. Bunu kabul etmeyeceklerini ve mücadele edeceklerini dile getiren Öztürk, yasal haklarını da kullanarak yaşananlara karşı duracaklarını bildirdi. İşyerinde aynı zamanda sendikalaşma mücadelesi verdiklerini duyuran Öztürk, bu nedenle akıl almaz baskı ve tehditlerle karşılaştıklarını söyledi.
EŞİTSİZLİĞE İTİRAZ
Ortak açıklamayı hastane çalışanı Ziya İncedere okudu.
İncedere, “İnsan ihaleye çıkarılamaz, sağlıkta taşeron olmaz, sağlığın ticareti olmaz. Sağlık hizmetleri bir bütündür. Taşeron sistemi hizmeti bölen bir durum yaratmış, eşit işi yapanlar arasında bile ücret ve birçok hak yönünden eşitsizlik yaratılmıştır” diye konuştu.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılardan lisans soygununa tepki

SONRAKİ HABER

Ne firma, ne iş, ne de ücret belli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...