15 Ekim 2009 00:00

Kayseri’de otogar esnafı isyanda!

Kayseri şehirlerarası otobüsçüleri, terminal kira ve ortak giderlerini karşılayamaz duruma gelince isyan etti. Bir hafta önce de, Büyükşehir Belediyesi önüne siyah çelenk koyan...

Paylaş

Kayseri şehirlerarası otobüsçüleri, terminal kira ve ortak giderlerini karşılayamaz duruma gelince isyan etti. Bir hafta önce de, Büyükşehir Belediyesi önüne siyah çelenk koyan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile görüşme talepleri, Belediye Zabıta Amiri Ali Çelebi tarafından “Terk edin burayı, çekin gidin” şeklinde karşılanan esnafın eylemlerinin dozajı artıyor.
Seyyar ayakkabı boyacılarının dahi aylık 400 lira civarında kira ödediği otogarda, Otogar Esnaf Yardımlaşma Derneği üyeleri, tüm esnafla birlikte kepenk kapatma eylemi yaptı. Şehirlerarası otobüsçüler ve esnaf, Kayseri Terminali’ndeki kira ve ortak giderlere indirim yapılmasını ve servislerin kaldırılmasını talep ediyor.
‘ÇANKAYA’YA ÇIKACAĞIZ!’
Görüşlerini aldığımız Otogar Esnaf Yardımlaşma Derneği Başkanı İlhami Binboğa, konuyla ilgili görüştükleri büyükşehir belediyesi yetkililerinin, kendilerini şov yapmakla suçladığını söyledi. Binboğa, “3 yıl olmasına rağmen, kiraların yüksek olması nedeniyle, çalışamaz hale geldik. Otobüsçüler ve esnaf olarak otogarda barınma sorunu çekiyoruz. Bu nedenle kısmi iş yavaşlatma eylemine başladık. Hafta sonuna kadar taleplerimiz kabul edilmezse, Çankaya Köşkü’ne, Cumhurbaşkanı’na kadar gideceğiz” derken, buradan da sonuç alamazlarsa, büyükşehir belediyesi önünde açlık grevi yapacaklarını ifade etti.
BİZİ İSTANBUL’A SATTILAR!
Dernek Yöneticilerinden İshak Tacer ise, burada büyük bir rantın olduğunu ve BİOAŞ aracılığıyla paylaşıldığını söylerken, alttakilerin de ezildiğini ifade etti. Böyle devam etmesi durumunda eylemlerinin dozunu arttıracaklarını söyleyen Tacer, “Belediye buraya yüzde 26 ortak. Belediye başkanı bu nedenle duyarsız kalıyor. Bizi resmen İstanbul’a sattılar, ihaleyi onlara verdiler. İhale olurken bizleri bilgilendirmeyi bırakın, muhatap bile almadılar” dedi. Tacer, “Birçok şeyiyle bir işletmecinin on beş bin TL’yi bulan giderleri nasıl karşılanacak?” diye sordu. Otogar Çalışanlarından Metin Barbaros da, eyleme katılırken, kira ve ortak giderlerin yüksek olmasından dolayı kendilerinin de mağdur olduğunu söyledi. “Sayın Başbakan ‘önce eğitim’ diyor. Ama biz çocuklarımıza harçlık bile veremez hale geldik” derken, işsiz kalmaktan korktuklarını ifade etti. (Kayseri/EVRENSEL)
Veli Şahin
ÖNCEKİ HABER

2.5 aylık geçici işe 833 kişi başvurdu

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanı hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...