15 Ekim 2009 00:00

Güngören davasında gerginlik

17 Kişinin yaşamını yitirdiği Güngören patlamasına ilişkin davanın 2’nci duruşması dün görüldü. Adliye önünde bekleyen, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ise katliamın tek sorumluları olarak gördükleri...

Paylaş

17 Kişinin yaşamını yitirdiği Güngören patlamasına ilişkin davanın 2’nci duruşması dün görüldü. Adliye önünde bekleyen, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ise katliamın tek sorumluları olarak gördükleri sanıklara yine saldırmak istedi.
27 Temmuz 2008 akşamı Güngören’de yaşanan ve 17 kişinin yaşamını yitirdiği, 154 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davanın 2’nci duruşması, dün Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’nde, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın 7 tutuklu sanığı, adliyeye güçlükle girebildi.
Tepki gösteren mağdur ailelerin saldırmak istediği sanıklar, ayrı ayrı gruplar halinde adliyeye alınırken, polisin yeterli önlem almadığı görüldü. Sanık avukatları da zar zor girebildikleri adliyede, baro odasından çıkamadı.
Duruşmada, yakınlarını kaybeden aileler davaya müdahil oldu. 11 Mayıs’ta görülen önceki duruşmada, sanıklar, gözaltında işkence altında kendilerine zorla tutanak imzalatıldığına dikkat çekmiş ve bu ifadeleri kabul etmemişlerdi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Evleri yıkılanlar belediyeye yürüdü

SONRAKİ HABER

İÜ Guinness’e aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...