15 Ekim 2009 00:00

Ankara’da ilköğretim okulunda domuz gribi virüsüne rastlandı

Ankara’da bir ilköğretim okulunda domuz gribi virüsü tespit edildi. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre domuz gribi virüsünün rastlandığı öğrencilerin bulunduğu Özel Bilkent İlköğretim Okulu’nda eğitime...

Paylaş

Ankara’da bir ilköğretim okulunda domuz gribi virüsü tespit edildi. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre domuz gribi virüsünün rastlandığı öğrencilerin bulunduğu Özel Bilkent İlköğretim Okulu’nda eğitime 1 hafta süreyle ara verildi. Okulda yapılan tarama sonucu 7 öğrencide virüse rastlandığı belirtilirken, öğrencilere önceden duyurulduğu için sabah okula gelen olmadı.
Okulun resmi İnternet sitesinden yayınlanan mesajda, domuz gribine karşı okulda gerekli önlemlerin alındığını ve Bilkent Üniversitesi’nin sağlık birimleri tarafından kontrollerin sürdürüldüğü ifade edildi.
Öğrenci velilerine yönelik yapılan açıklamada, “Bu açıklamalar doğrultusunda çocuğunuzun sağlığında olumsuz bir gelişme izlediğinizde hemen bir sağlık kurumuna veya Bilkent Üniversitesi Doğu Kampüs Sağlık Merkezi’ne başvurmanızı, sonuçlar hakkında bizi bilgilendirmenizi ve öğrencimizi okula göndermemenizi önemle rica ederiz” denildi.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, vakaların genel durumlarının iyi olduğu, evlerinde izole edilerek tedavilerine devam edildiği bildirildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: Bu vakalara ilişkin bütün temaslılara ulaşılmakta ve sağlık kontrolleri yapılmakta. Konu hassasiyet ile takip edilmekte ve gereken bütün tedbirler alınmaktadır. Bilim kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda bu okulda eğitim ve öğretime bir hafta süre ile ara verilmesi, tedbiren uygun görülmüş ve karar ilgili mercilere iletilmiştir.
Ankara Valisi Kemal Önal, ise BUPS İlköğretim Okulu’nun dışında herhangi bir okulda vaka görülmediğini, bu nedenle başka okullarda tatilin söz konusu olmadığını bildirdi. Ankara Valisi Önal, sağlık ekiplerinin okulda öğrenim gören 500 öğrencinin evlerine giderek çocukları kontrolden geçireceğini duyurarak, kimsenin paniğe kapılmamasını istedi. Domuz gribinin görüldüğü okulda, Ankara Tarım, Sağlık ve Milli Eğitim İl Müdürlükleri gerekli tedbirlerin alınması için harekete geçti. Tarım il müdürlüğü ve büyükşehir belediye ekipleri okul yönetiminin onayının ardından okulda ilaçlama yaptı.


OKULLARDA ÖNLEM ALINMIYOR
Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, domuz gribine karşı okullarda gerekli önlemlerin alınmadığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyu özel olarak ele alması gerektiğini belirten Bozgeyik, Eğitim Sen’in önerilerini ise şöyle sıraladı:
*Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının eş güdümlü acil durum planı hazırlaması
*Alınması gereken pratik önlemlerin öğrenci, öğretmen, okul personeli ve velilere ulaştırılması
*Bilgilendirme, bilinçli bir kamuoyu yaratma amacına yönelik seminerler, konferanslar düzenlenmesi ve medyanın bu konuda eğitici rol alması
*Okullarda, el yıkama ve cansız yüzeylerin temizliği için sabun, çamaşır suyu gibi malzemelerin sağlanması ve öğrencilerin öğretmenler tarafından hijyen konusunda yönlendirilmesi
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Aşı kampanyasında yeni skandallar

SONRAKİ HABER

Evleri yıkılanlar belediyeye yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...