15 Ekim 2009 00:00

Sağnak yağış sel baskınlarına neden oldu

Antalya’nın Alanya ilçesinde aniden başlayan sağanak yağmur, çevre yolunun trafiğe kapanmasına neden oldu, çoğu işyeri ve evi de su bastı.

Paylaş

Antalya’nın Alanya ilçesinde aniden başlayan sağanak yağmur, çevre yolunun trafiğe kapanmasına neden oldu, çoğu işyeri ve evi de su bastı.
İlçe merkezinde bulunan bazı mahallelerde, apartmanların bodrum katlarını ve zemin kattaki işyerlerini su bastı. Antalya’yı Alanya’ya ve Mersin’i Alanya’ya bağlayan karayolunun bazı bölümleri tamamen su altında kaldı. Şehir merkezinde ağaçların yollara devrilmesi, araç trafiğinin durmasına neden oldu. Alanya Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü’ne gelen ihbarlar neticesinde ekipler, su baskınına uğrayan işyerlerine ve apartmanlara yönlendirildi. Bazı kadınlar, evlerini basan suları balkondan kovalarla boşaltarak temizlemeye çalıştı. Alanya Sanayi Sitesi’nde de çok sayıda işyerini su bastı.
KUMLUCA’DA SEL
Antalya’nın Kumluca ilçesi ve çevresinde sabaha karşı şiddetli yağışla oluşan sellerden, Beşikçi köyünün yanı sıra turizm beldesi Olympos da büyük zarar gördü. Saat 02.00-03.00 sıralarında Olympos’ta bungalov evlerle marketler ve yine ağaçtan inşa edilen çok sayıda dükkan sel sularıyla yıkıldı. Pansiyonların önünde 70’in üzerinde otomobil ve traktör denize sürüklendi. Felaketi yaşayanlar, yağmurun sağanak şekilde yağmaya başladığını, bir anda her tarafı sellerin kapladığını söyledi. (ANTALYA)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

Aşı kampanyasında yeni skandallar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa