16 Ekim 2009 00:00

Batman Festivali Tigran ve Ceylan için

Batman Belediyesi tarafından ‘Uygarlığın Kültür Bahçesinden Onurlu Barışa’ temasıyla başlayan festival 18 Ekim tarihine kadar sürecek.

Paylaş

Batman Belediyesi tarafından ‘Uygarlığın Kültür Bahçesinden Onurlu Barışa’ temasıyla başlayan festival 18 Ekim tarihine kadar sürecek. Batman-Hasankeyf 6. Kültür ve Sanat Festivali Kürt müziğinin ustası Ermeni sanatçı Aram Tigran ve Lice’de öldürülen Ceylan Önkol’a adandı.
Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, festivali Tigran ve Ceylan’a adadıklarını dile getirdi. Atalay şunları söyledi: “Bu festivali mamoste Aram Tigran’a atfediyoruz. Aram Tigran adına bir park açılışımız da olacaktır. Kürt müziğine emeği geçmiş büyük ustaya bağlılığımızı dile getirmeye çalışacağız. Çocuk etkinliklerimizi de Lice’de katledilen Ceylan Önkol’a atfediyoruz” dedi.
HASANKEYF İÇİN ÇIĞLIK
Festival kapsamında “Hasankeyf için bin yüz bin çığlık” konulu portre fotoğraf çalışması yanında, kelek yarışı, kara kalem Hasankeyf çalışması da yapılacak. Batman’dan bugün saat 14.00’te Hasankeyf’e hareket edilerek geleneksel kıyafetlerle Hasankeyf’te yürüyüş yapılacak.
Hasankeyf’in önemli bir miras olduğuna vurgu yapan Necdet Atalay, Hasankeyf’te gerçekleştirecekleri etkinliklerde bir kez daha barajın yapılmamasını yönünde seslerini duyuracaklarını, tarihi kent Hasankeyf’in bir kaç yıllık bir baraja kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.
Atalay, şunları dile getirdi: “Barış bu toprakların, bu halkın bu coğrafyanın en öncelikli ihtiyacıdır. Sloganlarımız barış arayışına destek olur diye ümit ediyoruz.” (Batman/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Lisans har(a)cı durdurulsun

SONRAKİ HABER

Hrant’ın anavatanına HOŞ GELDiNiZ!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...