16 Ekim 2009 00:00

Bir ‘açılım’ da Günay’dan!

Kültür bakanı, Kürtçe aşk destanı “Mem û Zin”i ve Hacı Bektaşi Veli’nin hayatını basacakları bilgisini verdi.

Paylaş

Kültür bakanı, Kürtçe aşk destanı “Mem û Zin”i ve Hacı Bektaşi Veli’nin hayatını basacakları bilgisini verdi. Bakan, “Eurovision’a Kürtçe şarkıyla katılabiliriz” dedi. Günay, Almanya’da Kürt sanatçı Perwer’le görüşerek, onu Türkiye’ye dönmeye ikna edebileceğini de açıkladı.
Eurovision’a Kürtçe şarkıyla katılabileceklerini söyleyen Günay, “Daha önce İngilizce parçalarla katıldığımız yarışmaya Kürtçe şarkıyla da katılabiliriz. Ama katılacak şarkının evrensele çıkabilecek bir müzik kalitesini taşıyor olması gerekir. Bunu da seçici kurul bilir” dedi.
‘PERWER’İN ŞARKILARINI BEĞENDİM’
Perwer’le görüşmek istediğini de aktaran Günay, “Almanya’ya gidersem, bizzat kendisiyle görüşme ihtimali, ihtiyacı doğabilir. Karşılıklı gelişmeler olumlu. Birkaç şarkısını dinledim ve çok beğendim. Perwer gelmek istiyorsa önünde hiçbir engel yok; bunu daha önce de söyledim. Hangi şehirde konser verirse gider en önden izlerim. Yurtdışında bulunan kişilerin dönmelerinin önünde yasal değil psikolojik engeller var.
Devlet olarak, bu psikolojik duvarların yıkılmasını düşünüyoruz” dedi.
Ahmede Xani’nin Kürtçe aşk destanı “Mem û Zin”ini yayınlamaya hazırlandıklarını söyleyen Günay, Alevi-Bektaşi kültürü üzerine ciddi bir çalışma yaptıklarını, Hacı Bektaşi Veli kitabını da yıl sonuna kadar yayınlayacaklarını belirtti.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bu uçuşu evde deneyemeyiz

SONRAKİ HABER

Altaylı hem kavgayı eleştirdi hem kavgaya çağırdı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa