16 Ekim 2009 00:00

Baro yanlış kararlara karşı mücadele etmeli

Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG), darbecilerle ilgili iddianame hazırlayan ve meslekten ihraç edilen Savcı Sacit Kayasu için topladıkları imzaları İstanbul Barosu’na sundu.

Paylaş

Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG), darbecilerle ilgili iddianame hazırlayan ve meslekten ihraç edilen Savcı Sacit Kayasu için topladıkları imzaları İstanbul Barosu’na sundu. Avukatlar, İstanbul Barosu yönetimine, yanlış ve özgürlükler karşıtı kararlara karşı mücadele etmeleri gerektiğini hatırlattı.
ÇAG adına açıklama yapan Ercan Kanar, HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Kayasu’nun avukatlık yapmak üzere İstanbul Barosu’na yaptığı başvurunun baro yönetimi tarafından reddedildiğine dikkat çekti. Kanar, HYSK kararının, AİHM’de mahkum edildiğini vurgulayarak, “Anayasa’nın 90. maddesine göre HSYK bu karara uymak ve gereğini yerine getirmek zorundadır” dedi ve ÇAG’ın baro yönetiminde olduğu dönemlerde özgürlükler karşıtı kararlar karşısında verdiği mücadeleleri hatırlattı. Açıklamanın ardından 100’ü aşkın avukatın imzaladığı dilekçe, Baro yönetimine sunuldu. Avukatlar, Kayasu’nun baro levhasına yeniden yazılma talebine verilen ret kararının geri alınmasını ve 12 Eylül zihniyetine ortak olunmamasını istediler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Açılamayan açılım!

SONRAKİ HABER

BASIN TURU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...