16 Ekim 2009 00:00

İsrail ‘Ayrılık’a dayanamadı!

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan tatbikat krizi sona ermeden bu defa “Ayrılık” dizisi patlak verdi. TRT1 tarafından yayına konulan “Ayrılık” dizisi, İsrail’de büyük tepki çekti.

Paylaş

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan tatbikat krizi sona ermeden bu defa “Ayrılık” dizisi patlak verdi. TRT1 tarafından yayına konulan “Ayrılık” dizisi, İsrail’de büyük tepki çekti. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türk Büyükelçiliği maslahatgüzarını çağırırken, Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği de girişimlerde bulundu. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman da, bu tür bir dizinin “İsrail’e karşı ciddi bir kışkırtma olduğunu ve bunun, hükümetin sponsorluğu ile yapıldığını” iddia etti.
BÜYÜKELÇİ ÇAĞRILDI
TRT1 tarafından yayına konulan ve İsrail’in Gazze operasyonu sırasında yaşanan aşk öyküsünün işlendiği “Ayrılık” dizisi, İsrail’i ayaklandırdı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türk Büyükelçiliği maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak diziyi protesto etti.
Buna ek olarak Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği’nin de Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğu belirtildi.
İSRAİL ASKERİ ÇOCUĞU ÖLDÜRÜYOR
TRT 1 kanalında geçtiğimiz salı günü yayınlanan dizide, İsrailli bir asker, Filistinli bir kız çocuğuna silahını doğrultuyor. İsrailli asker kendisine gülümseyen küçük kızı kalbinden vurarak öldürüyor. Türkiye’nin İsrail büyükelçisinin dışişleri bakanlığına çağrılması emrini veren İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın, İsrail askerlerinin çocukları öldüren kişiler olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu ileteceği öğrenildi. Bu arada, Türkiye’ye protesto talimatını veren İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da “Böyle bir dizinin yayına konulması, en ciddi kışkırtma türü ve bu hükümetin sponsorluğu ile yapılıyor” dedi.
Geçtiğimiz hafta da Türkiye, İsrail’in de katıldığı uluslararası bir askeri tatbikatı iptal etmişti.
GENİŞ YANKI BULDU
Dizinin önceki gün ilk bölümünün yayınlanmasının ardından, akşam saatlerinde Yedioth Ahranot gazetesinin İbranice haber sitesi Ynet, diziyle ilgili geniş bir yazı yayımlayıp, İsrail’in, dizinin yayımlanmasından doğan ‘travma’yı yaşadığını belirtti.
Kanal 2 televizyonu da, dizinin, İsrail ve Yahudi düşmanlığını tesis etmeye yönelik ‘provokatif bir dizi’ olduğunu öne sürdü. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Flört sürüyor görüşme belirsiz!

SONRAKİ HABER

Fazla ‘açılma’, soruşturulursun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...