16 Ekim 2009 00:00

Flört sürüyor görüşme belirsiz!

Başbakan, mektuplaştığı Baykal ile telefonlaşabileceğini de söyledi. Yüz yüze görüşme tarihi ise henüz belli değil...

Paylaş

Başbakan, mektuplaştığı Baykal ile telefonlaşabileceğini de söyledi. Yüz yüze görüşme tarihi ise henüz belli değil...
Başbakan Tayyip Erdoğan’la CHP lideri Deniz Baykal arasında yapılamayan görüşme yılan hikayesine döndü. Randevu istemek için bile aylarca basın üzerinden mesajlaşan Erdoğan ve Baykal, mektupla irtibat kurdular. İki liderin yüz yüze görüşmesi beklenirken; Başbakan Erdoğan’ın ‘telefon diplomasisi’ kurulabileceği yönündeki sözleri, konuya yeni bir boyut kazandırdı. Mektupla bile aralarındaki buzları eritemeyen iki lider, yüz yüze görüşmeden önce bir de telefonla sözlü iletişim kurabilirler. Yüz yüze görüşmenin tarihi konusunda ise Başbakan, “Açıklayacağız” demekle yetindi.
BELKİ TELEFONLA GÖRÜŞMELİYİZ
Baykal’a gönderdiği mektuba; “Kameralar önünde görüşelim” şartı ile olumlu yanıt alan ve her an CHP Genel Merkezi’ne ziyaretine ilişkin tarih açıklayabileceği beklenen Erdoğan, ‘‘Belki de kendilerini telefonla arayıp, görüşmemizin nasıl çok daha sağlıklı olabileceği hususunu bir tezekkür etmeyi düşünüyorum’’ dedi. Erdoğan bu sözleri ile yüz yüze görüşmeden önce telefon ile iletişim kurulabileceği mesajını verirken, görüşmenin kamerayla kaydedilmesine ilişkin Baykal’ın ileri sürdüğü şarta ilişki olarak da şunları söyledi: ‘‘Ana muhalefet partisi liderine yazdığım mektup, bu sorularınızın cevabını zaten kapsamaktadır. Ana muhalefet partisi liderinin talep ettiği kamera konusu, vesaire, zaten sizler gereğini yazıp çiziyorsunuz. Ben de çok şeyleri bu arada öğrenmiş oluyorum. Cevabımı verdiğimde zaten bu görüşmeyle ilgili, niteliği de ortada olacak.
Belki de kendilerini telefonla da arayıp, görüşmemizin nasıl çok daha sağlıklı olabileceği hususunu kendisiyle telefonda bir tezekkür etmeyi de düşünüyorum.’’ Başbakan Erdoğan, görüşmenin ne zaman olacağını daha sonra açıklayacaklarını söyledi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Malatya’da öğrencilere faşist saldırı

SONRAKİ HABER

İsrail ‘Ayrılık’a dayanamadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...