16 Ekim 2009 00:00

Öcalan için oturma eylemleri

Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununda çözüm için hazırladığı yol haritasının açıklanması için Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Muş, Kars ve Manisa’da binlerce kişinin katılımı...

Paylaş

Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununda çözüm için hazırladığı yol haritasının açıklanması için Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Muş, Kars ve Manisa’da binlerce kişinin katılımı ile oturma eylemleri başlatıldı. Yapılan oturma eyleminde Ceylan Önkol’un fotoğrafları da taşındı.
Diyarbakır’da Dağkapı Meydanı’nda yapılan oturma eylemine; DTP’li belediye başkanları, MEYA-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi ve DÖKH temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Kadınların yoğunlukta olduğu eylemde, burçlara “Yol haritası barışın teminatıdır”, “Tecride hayır”, “Cezaevlerindeki ölümlere sessiz kalmayın” ve “Onurlu bir barış için operasyonları durdurun” pankartları asıldı.
Diyarbakır dışında bölge il ve ilçelerinde de yapılan oturma eylemlerinde Öcalan’ın hazırladığı yol haritasının açıklanması talep edildi.
(HABER MERKEZİ)


BARIŞ GRUBU ÖNERİSİ
AVUKATLARI ile haftalık olağan görüşmesini gerçekleştiren PKK lideri Abdullah Öcalan, müzakere sürecinin açılması için Türkiye’ye iki barış grubun gelmesini önerdi. Öcalan, avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamada, daha önce gelen barış grupları benzeri, Avrupa’dan ve yine içerisinde Mahmur’dan gelecek iki barış grubun Türkiye’ye gelebileceğini söyledi. Öcalan, “Bu gruplar, başta TBMM olmak üzere Türkiye’deki tüm çevrelere giderek, iki halkın birlikte yürümesi için olmazsa olmaz niteliğindeki temel talepleri dile getirmelidirler”dedi. Öcalan, barıştan yana olanlarında barışa katkı sağlamaya çağırdı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

ÇAYKUR işçisi bakanlık mağduru

SONRAKİ HABER

JİTEM davasında tehdit ve baskı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...