16 Ekim 2009 00:00

Parasız eğitim talebi her yerde

EĞİTİM SEN Genel Merkezi’nin yurt genelinde başlattığı “Parasız eğitim istiyoruz” kampanyası velilerden yoğun ilgi görüyor.

Paylaş

EĞİTİM SEN Genel Merkezi’nin yurt genelinde başlattığı “Parasız eğitim istiyoruz” kampanyası velilerden yoğun ilgi görüyor.
Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube üyeleri, Ümraniye’de İGDAŞ önünde açtıkları stant ile imza topluyorlar.
“Eğitim öğretimin bütün kademelerinin herkes için eşit, nitelikli ve parasız olmasını, eğitime yeterli bütçe ayrılmasını ve okullara yeterli ödenek verilmesini talep ediyoruz” başlığıyla imzaya açılan imza metinleri, halktan yoğun ilgi gördü.
Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu velileri, öğrencilerinin çıkışını beklerken broşürlere ve imza standına yoğun ilgi gösterdiler.
Eğitim Sen üyeleri, topladıkları imzaları İstanbul Valiliği’ne gönderecek.

YIL BOYU SÜRECEK
Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube ise 4. Levent ve Beşiktaş’ta “parasız eğitim” talebi ile imza standı açtı.
İmza kampanyaları ile ilgili bilgi veren Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Nebat Bukrek, “Sürekli öğrencilerden farklı gerekçelerle para alınmasının ortadan kalkmasını, eğitimin sadece parası olanlar için değil herkes için parasız olmasını istiyoruz” dedi. Yurt genelinde sürdürülen imza kampanyasının dün akşam sona erdiğini belirten Bukrek, şube olarak bu çalışmayı bitirmediklerini, bir taraftan parasız eğitim talebi mücadelesini yükselteceklerini, diğer taraftan hâlâ sürdürdükleri “Okullarımı satma” kampanyası ile birleştireceklerini kaydetti. Bukrek, bu çalışmayı okullarda sürdüreceklerini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sultangazi’de kadınlar sorunları tartıştı

SONRAKİ HABER

Baskıda birinci bilimde sonuncu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...