16 Ekim 2009 00:00

Sultangazi’de kadınlar sorunları tartıştı

Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki kadınlar, ülke gündemini tartıştılar. Kürt Açılımı, sağlık alanındaki gelişmeler ve eğitimle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda...

Paylaş

Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki kadınlar, ülke gündemini tartıştılar. Kürt Açılımı, sağlık alanındaki gelişmeler ve eğitimle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, 18 Ekim’de Kadıköy’de yapılacak mitinge katılım çağrısında bulunuldu.
Eşinin emekli olduğunu söyleyen Perihan Işık, sigortalarının bile işe yaramaz hale getirilmesinden yakındı. “Devlet bizi ölüme terk etti” diyen Işık, pazar günü yapılacak olan mitinge katılacağını ve çevresindeki insanların katılması için de çaba harcayacağını sözlerine ekledi.
Kendisinin işsiz, babasının ise BAĞ-KUR emeklisi olduğunu belirten Mehtap Bal, yeni yasayla birlikte babasının sigortasından yararlanamaz hale geldiğini kaydetti. Özel hastaneye gidecek parası da olmadığını ifade eden Bal, parasız insanın hasta da olamaz hale getirildiğini anlattı.
OKULLAR VELİLERE EMANET
Eğitimin artık paralı olduğunu, öğrencinin sınıf naklinde bile para istendiğini anlatan Arzu Yalçın, “Onun da belli bir fiyatı yok. Okullar artık velilere emanet. Devletle hiçbir bağı kalmamış” diye konuştu.
Toplantıya katılan ev kadını Hasret Doğan ise Kürt Açılımı tartışmalarının olduğu bir dönemde silahların susmamasını eleştirdi.
VELİLERİN MÜCADELESİ ÇOK ÖNEMLİ
Toplantıya katılan Emek Partisi Sultangazi İlçe Başkanı M. Ali Işık, Kürt sorununun çözümü için bir an önce adım atılması gerektiğini belirtti. Eğitim ve sağlığın tümüyle paralı hale getirildiğini söyleyen Işık, halkın sağlık hakkına yeniden kavuşması için mücadele çağrısı yaptı. Okullardaki soyguna son vermek için veli ayağının çok önemli olduğunu belirten Işık, esas gücün öğrenci velisi kadınlarda olduğunu ifade etti. Işık da son olarak, pazar günü yapılacak mitinge katılım çağrısında bulundu. Toplantıya katılan kadınlar, her ay bir araya gelerek ve bu tür toplantılara komşularını da katarak tartışma kararı aldılar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Aile sömürme birliği’

SONRAKİ HABER

Parasız eğitim talebi her yerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...