16 Ekim 2009 00:00

İnsanca bir yaşam istiyoruz

Körfez ilçesi Kocaeli’nin yoksul ilçelerinden biri, Yavuz Sultan Selim Mahallesi ise Körfez’in en yoksul mahallelerinden. Mahallede yaşayan halkın çoğunun gelirlerinin düşük olmasının yanı sıra bir de mahallenin...

Paylaş

Körfez ilçesi Kocaeli’nin yoksul ilçelerinden biri, Yavuz Sultan Selim Mahallesi ise Körfez’in en yoksul mahallelerinden. Mahallede yaşayan halkın çoğunun gelirlerinin düşük olmasının yanı sıra bir de mahallenin hiçbir sorunu çözülmüş değil. Yaklaşık 15 yıldan beri devam eden sorunların başlıcaları ise altyapının olmaması ve mahallede bulunan tüp dolum tesisi MİMAŞ.
Yaklaşık 1 ay önce sorunlarına çözüm bulmak için imza toplamaya başlayan mahalleliler, topladıkları imzaları geçtiğimiz gün Körfez Belediyesi’ne teslim ettiler. “Sorunlarımıza çözüm istiyoruz” pankartı ile belediyeye yürüyen Yavuz Sultan Selim halkı sık sık “Başkan uyuma, halkına sahip çık” sloganlarını attı.

SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİ
Belediye önünde yapılan basın açıklamasını mahalleli adına okuyan Melek Aksu, mahallelerinin yakınlarında yaşayanların, mahallenin sorunlarının ne kadar büyük olduğunu bileceklerini belirterek, “Bugün için tüm olanakların vatandaş için kullanılması gerekirken, buna uygun bir yönetim görememekteyiz. Sorunlarımızı birçok kez dile getirdik ve çözümü hakkında sözler verildi ama hâlâ sorunlarımız çözülmedi” diye konuştu.
Görüşlerini aldığımız mahalle sakinleri ise sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirirken, vergilerini verdiklerini ama hiçbir haktan yararlanamadıklarını belirttiler.
Belediyenin hiçbir sorunlarını halletmediğini vurgulayan Hasan Tutak, Körfez ilçesinin bütün çöplerinin kendi mahallelerine getirildiğini belirtti. Bütün Körfez’in pisliğinin mahallede olduğunu söyleyen Tutak, buraya kadar yürümelerinin sebebinin sorunlarına çözüm bulunması olduğunu söyledi.
DAHA ÖNCE DE YÜRÜDÜK
Ömer Adıyaman ise MİMAŞ’ın yanında oturduğunu ve tüp dolum tesisleri sayesinde evlerinin kapısını dahi açamadıklarını söylerken, mahallelerinde bakım olmadığını dile getirdi.
Ahmet Ekiz de daha önce birçok kez belediyeye yürüdüklerini, fakat hiçbir çözüm bulunmadığını belirtirken, 15 yılda sadece mahallerinin ana yoluna mıcır döküldüğünü anlattı ve “Sorunlarımızı çözsünler” dedi.
YAŞAMLARIMIZ FARKLI
Mahallenin gençlerinden olan Yunus Erkul, “Şu anda başkanın yaşadığı yer ile bizim yaşadığımız yer arasında dünya kadar fark var” şeklinde konuşurken, vergilerini verdiklerini, fakat hiçbir hizmetten yararlanamadıklarını belirtti ve “İnsanca yaşamak istiyoruz” dedi.
Leyla Ok ise konuşmasına başlarken, belediye başkanının söz verdiğini ama verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığını vurgulayarak, yollarının ve altyapılarının olduğu gibi durduğunu belirtti.
Şehrinaz Fidan da seçim dönemi gelip oy isteyenlerin şimdi sorunlarını çözmesi gerektiğini belirterek, “Yeter artık, gerçekten bu şekilde yaşamak istemiyoruz” dedi.
Bir diğer mahalle sakini Azize Karabayır, bütün mahalle halkının açık kanalizasyon yüzünden hasta olduğunu dile getirerek, toplanan atık su paralarıyla ne yapıldığını bilmek istediklerini belirtti.
Toplanan imzaları belediye başkanlığına ileten mahalleli, verilen sözlerin tutulmaması durumunda bir dahaki sefere daha kalabalık geleceklerini belirterek dağıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)
Asena Akarsu
ÖNCEKİ HABER

Bize vatandaş gibi davranmıyorlar

SONRAKİ HABER

TTB: ‘Domuz gribi vakaları sıklaşacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...