16 Ekim 2009 00:00

Ankara’dan Kent AŞ işçilerine destek

İzmir Karşıyaka Belediyesi’nden atılan ve 16 Eylül’den beri Ankara’ya yürüyen Kent AŞ işçilerine Ankara’daki demokrasi güçlerinden destek geldi.

Paylaş

İzmir Karşıyaka Belediyesi’nden atılan ve 16 Eylül’den beri Ankara’ya yürüyen Kent AŞ işçilerine Ankara’daki demokrasi güçlerinden destek geldi. DİSK Ankara Bölge Temsilciliği’nin çağrısı ile Kızılay eski Gima önünde yapılan eylemde, konuşan Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko Kent AŞ işçilerinin işten atılmasını “sosyal cinayet” olarak adlandırdı. Atılan işçilerin tek isteklerinin işe geri dönmek olduğunu vurgulayan Beko, aylardır sürdürdükleri mücadelenin görmezden gelinmesine karşı, 16 Eylül’den beri Ankara’ya yürüdüklerini hatırlattı. Kent AŞ işçilerinin taşeron şirketlerde çalışan tüm işçilerin sesi olarak yürüyüşe çıktığını belirten Beko, Ankaralılardan işçilere destek istedi. “Onurlu bir mücadele içinde olan Kent AŞ işçilerini, Ankara’da birlikte karşılayarak, dayanışmayı güçlendirmek istiyoruz” diyen Beko, bu amaçla 17 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de Ankara Tren Garı’nda Kent AŞ işçileri ile buluşup, Abdi İpekçi Parkı’na yürüyeceklerini duyurdu.
Açıklama öncesinde ve sonrasında, halka Kent AŞ işçileri için yayınlanan Genel-İş Emek özel sayısı dağıtıldı. Eylemin ardından, Fotoğrafçı Mehmet Özer’in Ankara yürüyüşlerini konu alan “Ankara’ya Yürümek” adlı fotoğraf sergisi ziyaret edildi.(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tez Koop-İş’in yeni binası açıldı

SONRAKİ HABER

Bize vatandaş gibi davranmıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...