16 Ekim 2009 00:00

Tez Koop-İş’in yeni binası açıldı

TÜRK-İŞ’e bağlı Tez Koop-İş Sendikası, Ankara Tandoğan’daki yeni hizmet binasını törenle açtı. Türk-İş ve bağlı sendikalar ile Ankara şubelerinden çok sayıda başkan ve yöneticilerinin katıldığı törende...

Paylaş

TÜRK-İŞ’e bağlı Tez Koop-İş Sendikası, Ankara Tandoğan’daki yeni hizmet binasını törenle açtı. Türk-İş ve bağlı sendikalar ile Ankara şubelerinden çok sayıda başkan ve yöneticilerinin katıldığı törende, Türk-İş eski genel başkanları Bayram Meral ve Salih Kılıç ile yeni Genel Başkan Mustafa Kumlu ve CHP’li milletvekilleri de yer aldı.
Açılış konuşmasını yapan Tez Koop-İş Genel Başkanı Gürsel Doğru, 26 Kasım 1962’de 285 erkek, 50 kadın işçiyle kurulan sendikalarının, bugün 65 bin üyeyle işkolunun en büyük sendikası olduğunu söyledi. Doğru, sendikalarına yakışan, modern bir binada hizmet vermeye başladıklarını söyledi.
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da Tez-Koop-İş’in sendikal örgütlenme konusunda örnek bir sendika olduğunu kaydetti.
Törende, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da işçilerin, çalışanların örgütleriyle yakın ilişkilerinin kendisi için büyük bir şans olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ise son dönemde Türk-İş’e ve bağlı sendikalara yönelik baskıların arttığını belirterek, buna son verilmesini istedi. ‘Demokratik Açılım’a da değinen Selvi, bu açılımın emeği de kapsamasını istedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilip yeni bina hizmete açıldı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

A’DAN Z’YE

SONRAKİ HABER

Ankara’dan Kent AŞ işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...