17 Ekim 2009 00:00

Magazini savunmak Hürriyet’e düştü

Son olaylarla birlikte hedefe oturan magazin gazetecilerini, Hürriyet gazetesi savunmayı sürdürüyor. Oysa, günlerdir magazin basınının kontrolden çıktığı söyleniyor, hatta birçok magazin gazetecisi de buna katılıyor.

Paylaş

Son olaylarla birlikte hedefe oturan magazin gazetecilerini, Hürriyet gazetesi savunmayı sürdürüyor. Oysa, günlerdir magazin basınının kontrolden çıktığı söyleniyor, hatta birçok magazin gazetecisi de buna katılıyor.
Çarşamba günkü Hürriyet’te, Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, “Sanatçıların yanındayım” dediği bir yazı yazmıştı. Yazıda, Magazin Gazeteciler Derneği üyesi olduğunu da açıklayan Özkök, gazetenin yazı işlerinde çıkan tartışmayı anlatmıştı. Hürriyet’in magazin servisinin aslında günlerdir magazin gazetecilerini sorgulayan ve eleştiren yayınlara katılmadığını, okurlar bu yazıdan açıkça öğrenmiş oldu. Hürriyet’in Magazin Servisi Müdürü Selim Akçin, Timuçin Esen’in “başına gelenler”in anlatıldığı gibi olmadığında ısrar ediyor, magazincilerin mağdur, Esen’in saldırgan taraf olduğunu iddia ediyordu.
‘ESKİ SEVGİLİ’MÜDAHALESİ
Hürriyet’in kampanyası, o günkü gazetenin sürman-şetinde başladı. Habere göre, Timuçin Esen, eski sevgilisi Şebnem Ferah ile Tuna Kiremitçi’yi “el ele” görünce, saldırganlaşmıştı. Bunun magazincilerle arasında çıkan tartışmayla ve kafasına atılan dikişlerle ilgisi de haberde güçlükle kurulmaya çalışılmıştı.
Bu haberi vermek için birkaç gün bekleyen ve magazin tartışmasına bu sırada hiç girmeyen Hürriyet, böylece Esen’in “haksız” olduğunu yine magazin yoluyla iddia etmişti.
Hürriyet’in Kelebek ekinin Yazarı Mevlüt Tezel, dün de sert bir yazıyla, Radikal Yazarı Yıldırım Türker’i hedef aldı. Türker, pazartesi günkü yazısında, Timuçin Esen’in ağzından olayı anlatmıştı. Tezel, “Esen ve saz arkadaşlarının attığı yumrukları izle, sonra o yazıyı tekrar yaz” dedi.
ESEN TÜRKER’E KONUŞMUŞTU
Geçen hafta yaşanan olay, Yıldırım Türker’in köşesinde anlatıldığına göre, magazin muhabirlerinin Timuçin Esen ve arkadaşlarına saldırmalarıyla başladı. Türker’in yazısındaki ilginç iddialardan biri de, Beyoğlu Karakolu ile gazeteciler arasında yakın bir ilişki olduğu ve Esen’in ifadesi alınırken bu duruma tanık olduğu idi.
Hürriyet’in haberindeki iddiaya göre ise, Esen, eski sevgilisi Şebnem Ferah’ı görüp sinirlendi ve “sinirini magazincilerden çıkardı”. Böylece, magazin tartışmasına magazinel bir katkıda bulunan Hürriyet, Esen’i haksız göstermeye çalıştı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Müdür ‘basın özgürlüğü var’ dediyse var mıdır?

SONRAKİ HABER

Pamuk kadar beyaz bir gelecek için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa