17 Ekim 2009 00:00

Sağlık Müdürlüğü önünde sürgüne tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 üyelerinin sürgün edilmesini İl Sağlık Müdürlüğü önünde protesto ettiler.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 üyelerinin sürgün edilmesini İl Sağlık Müdürlüğü önünde protesto ettiler.
İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan eyleme KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri de katıldı.
Burada konuşan SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinin keyfi ve hukuksuz uygulamaları ile Şube Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Özbek, İşyeri Temsilcisi Ali Polat ve Üyeleri Füsun Avcı, Ali Rıza Özhan’ın da aralarında bulunduğu 5 hekimi geçici olarak kurum dışında görevlendirdiğini hatırlattı. Bu hukuk dışı uygulamaların hem çalışma barışını bozduğunu, hem de verilen sağlık hizmetini olumsuz etkilediğini kaydeden Kara, SES üyeleri hukuksuz bir şekilde başka kurumlarda görevlendirilirken, Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen üyelerinin ödüllendirildiğini söyledi. Kara, “Başhekim Öner Odabaş’ın domuz gribi salgınına karşı başta acil servisler ve yoğun bakım üniteleri olmak üzere hastaneyi hazırlaması gerekirken, domuz gribi salgınını bir kenara bırakarak, İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy’un ‘Bu hastanede SES’i bitireceksiniz’ emrini yerine getirmektedir” dedi. Şimşek, Yorgun ve Çerkezoğlu da yaptıkları konuşmalarda, SES üyelerine yönelik baskı ve sürgünleri kınadı, baskılara boyun eğmeyeceklerini ifade ettiler.
ATO’dan yapılan açıklamada ise, Ankara’nın kimi ilçe ve hastanelerinde bazı branşlarda dört yıla yakındır sağlık hizmetinin, “geçici” görevlendirmeyle gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek, “Bu durumun artık geçici görevlendirme olarak adlandırılamayacağı” vurgulandı.
Birçok hastanede doktorların bir sağlık kurumundan diğerine sürekli geçici görevlendirildiği ve bunun üç aylık periyotlarla 4 yıldır sürdüğü kaydedilen açıklamada, son olarak Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli dört hekimin bu şekilde değişik birimlere gönderildiği bilgisi verildi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Affedilmeyecek hatalar

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Kestel’de halk toplantısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...