17 Ekim 2009 00:00

‘Enerjide dışa bağımlılık ekonomide ciddi baskı’

Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen “Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu” Kayseri Hilton Otel’de başladı. Açılış konuşmasını yapan MMO Başkanı Emin Koramaz...

Paylaş

Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen “Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu” Kayseri Hilton Otel’de başladı. Açılış konuşmasını yapan MMO Başkanı Emin Koramaz, enerjinin, emperyalist sömürü ve siyasetin bir alanı olduğunu belirtti. “Günümüzde enerji, uluslararası siyasette stratejik bir boyuta sahiptir” diyen Koramaz, Afganistan ve Irak’ta yaşanan “insanlık dramı’nın ana nedeninin enerji kaynakları üzerindeki egemenlik mücadelesi olduğunu ifade etti.
Türkiye’de nüfus artışı, şehirlere göç ve tüketim toplumu dönüşümü gibi olguların enerji talebini ve izlenen yanlış politikaların dışa bağımlılığı hızla artırdığının altını çizen Koramaz, “Kriz öncesi yüzde 75 düzeyine kadar ulaşan enerji sektörü dışa bağımlılığı, dünyadaki enerji fiyatlarını ülkemiz ekonomisi ve halkı üzerinde önemli bir baskı unsuru haline getirmiştir. Enerjide dışa bağımlı ülkelerin yegane çıkış yolu ise yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmektir” diye konuştu. Sempozyumda, MMO Kayseri Şube Başkanı Ali Alkan, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürü Kemal Büyükmıhçı ile TBMM San. Tic. Enrj, Tabi Kay. Bilgi ve Tek.Kom. Başkanı Soner Aksoy da birer konuşma yaptılar. (KAYSERİ)
ÖNCEKİ HABER

Haklarına sahip çıkacaklar

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...