18 Ekim 2009 00:00

Barış grupları pazartesi Türkiye’de

ABDULLAH Öcalan’ın çağrısı üzerine PKK Türkiye’ye ‘3. Barış Grubu’nu gönderiyor. Türkiye’ye gelecek olan 2 barış grubu 19 Ekim’de Şırnak’ın Silopi ilçesinden giriş yapacak. Ardından Avrupa ve Kandil’den gelen üst düzey isimler Türkiye’ye giriş yapacak.

Paylaş

ABDULLAH Öcalan’ın çağrısı üzerine PKK Türkiye’ye ‘3. Barış Grubu’nu gönderiyor. Türkiye’ye gelecek olan 2 barış grubu 19 Ekim’de Şırnak’ın Silopi ilçesinden giriş yapacak. Ardından Avrupa ve Kandil’den gelen üst düzey isimler Türkiye’ye giriş yapacak.
Öcalan’ın “Barış grupları Türkiye’ye gelsin” çağrısı PKK’yı harekete geçirdi. Örgüt, Avrupa, Maxmur ve Kandil’den üç ayrı grubu Türkiye’ye göndereceğini açıkladı.
MEKTUPLARLA GELECEKLER
Gruba katılmak için 400’ü aşkın kişinin başvuruda bulunduğunu ve bunlar arasında 20-25 kişilik bir grubun belirlendiği öğrenildi. Grubun aile, genç ve öğrencilerden seçildiği kaydedilirken, isimlerinin bugün açıklanabileceği bildirildi. Tek grup halinde sınıra gelecek olan grup, sınırı geçtikten sonra ellerindeki mektupları, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı’na gönderecek. Mektupta grubun talepleri yer alacak. Ayrıca taleplerini içeren bir dosya da yetkililere sunulacak. Barış grubu, Ankara’ya giderek Meclis ile görüşmek istiyor.
BAŞVERİMLİ’DEN GİRİŞ YAPILACAK
DTP ve İHD, grubu karşılamak amacıyla hazırlıklara başladı. DTP Eş Başkanı Ahmet Türk “1999’dan farklı bir dönem yaşıyoruz. Önümüzde tarihi bir fırsat var. Bu fırsat artık heba edilmesin” dedi. Grupların karşılanmasına ilişkin DTP Silopi ilçe binasında basın toplantısı yapıldı. Toplantıya, DTP Şırnak İl Başkanı Selim Bayar, DTP’li yöneticiler ve belediye başkanları katıldı. Maxmur ve Kandil’den gelecek olan iki barış grubunun 19 Ekim’de Silopi’nin Başverimli beldesinden Türkiye’ye giriş yapacaklarını ifade eden Selim Bayar, grubu saat 10.00’da belde de kitlesel bir şekilde karşılayacaklarını söyledi. Bayar, barıştan ve çözümden yana olan herkesi grupları karşılamak için beldeye çağırdı. (HABER MERKEZİ)

iKi ‘BARIŞ GRUBU’ GELMiŞTi
Öcalan, Kenya’dan Türkiye’ye getirildikten sonra 2 Ağustos 1999 tarihinde PKK’ye ‘sınır dışına çekilme’ çağrısı yaptı. Öcalan’ın çağrısına yanıt veren PKK, 1 Eylül 1999’dan sonra güçlerini sınır dışına çekme kararı aldı. 1 Ekim’de ise sekiz kişilik “1. Barış ve Demokratik Çözüm Grubu” Türkiye’ye gönderildi. Öcalan, aynı amaçla, bu kez Avrupa’dan bir grubun gönderilmesini istedi. Bu çağrıya yanıt olarak da “2. Barış ve Demokratik Çözüm Grubu”, 29 Ekim 1999’da Avusturya’nın başkenti Viyana’dan havayoluyla Türkiye’ye geldi. Her iki grup üyeleri tutuklanarak cezaevine konuldu, bir kısmı bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar barışı konuşuyor

SONRAKİ HABER

Ya bildikleri ve yaptıkları?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa