18 Ekim 2009 00:00

Kadınlar barışı konuşuyor

BARIŞ İçin Kadın İnisiyatifi’nin düzenlediği Kadın Barış Forumu başladı. İstanbul Tabip Odası’nda gerçekleştirilen foruma akademisyen, aydın, sanatçı ve gazetecinin yanı sıra kadın örgütleri ve siyasi partilerden kadınlar da katıldı.

Paylaş

BARIŞ İçin Kadın İnisiyatifi’nin düzenlediği Kadın Barış Forumu başladı. İstanbul Tabip Odası’nda gerçekleştirilen foruma akademisyen, aydın, sanatçı ve gazetecinin yanı sıra kadın örgütleri ve siyasi partilerden kadınlar da katıldı. Forumun ilk gününde kadınların barışa neden ihtiyacı olduğu, savaşın gündelik yaşamlarını nasıl etkilediği konuşuldu, “Nasıl bir barış istiyoruz, barış mücadelesini nasıl örgütleyeceğiz” sorularına yanıt arandı.
Kadınlar, mayıs ayında “Söyleyecek sözümüz, çözümü geliştirecek gücümüz var” sloganıyla Diyarbakır’da başlattıkları Barış Yürüyüşü’nün nasıl bir hat izleyeceğini belirleyecek.
‘BİZ KADINLAR...’
Forumun açılışında konuşan Prof. Dr. Nükhet Sirman, söz konusu olan savaş da olsa barış da olsa kadınlar üzerinden siyaset yapıldığını ve kadınların siyasetin nesnesi haline getirildiğini belirtti. Sosyalist Enternasyonal Kadın Sekreteri Marlene Haas, kadınların savaş sürecini bitirmede etkili bir role sahip olduklarını vurguladı.
Gazeteci Ece Temelkuran da örgütlenmek ve çoğalmak taraftarı olduğunu dile getirerek, “Ancak kişisel olarak da barışa neden ihtiyacımız olduğunu konuşmamız gerekiyor. Benim barışa çok ihtiyacım var. Zira başım ağrıyor, vicdanım ağrıyor, kalbim ağrıyor” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İŞÇİLERİN SESİ BAŞKENTTE YANKILANDI

SONRAKİ HABER

Barış grupları pazartesi Türkiye’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa