18 Ekim 2009 00:00

İŞÇİLERİN SESİ BAŞKENTTE YANKILANDI

Karşıyaka Belediyesi’nin 5 buçuk ay önce işten atması üzerine direnişe geçen Kent AŞ işçilerinin İzmir’den Ankara’ya yaptıkları yürüyüş son buldu. İşe geri dönene kadar mücadelenin süreceğini dile getiren işçiler, seslerini bu sefer Ankara’dan duyurmaya çalıştılar.

Paylaş

Karşıyaka Belediyesi’nin 5 buçuk ay önce işten atması üzerine direnişe geçen Kent AŞ işçilerinin İzmir’den Ankara’ya yaptıkları yürüyüş son buldu. İşe geri dönene kadar mücadelenin süreceğini dile getiren işçiler, seslerini bu sefer Ankara’dan duyurmaya çalıştılar.
İşten çıkarılmaları üzerine direnişe geçen işçiler, 16 Eylül’de İzmir’den Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı. Ramazan Bayramı’nın ilk gününde yollara dökülen işçiler, yol boyunca geçtikleri illerde halkın da desteğini aldılar. Kent AŞ işçilerinin yolculuğunun son durağı ise Ankara oldu.
Tren Garı’ndan Abdi İpekçi Parkı’na yürüyen Kent AŞ işçilerine Genel-İş İstanbul, Trakya, Samsun, Kayseri ve Ankara Şube üyeleri işçilerden de destek geldi.
Birleşik Metal-İş, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB İKK, Emek Partisi pankart açarak destek verirken, Ankara’daki diğer sendika, meslek ve kitle örgütleri de yalnız bırakmadı.
Aralarında, DSP Milletvekilleri Hasan Macit ve Hasan Erçelebi, Sosyal-İş Genel Başkanı Ali Cancı, SES Başkanı Bedriye Yorgun, Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya, Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen’in de bulunduğu çok sayıda kişi de işçilerle birlikte yürüdü.
TAŞERONLAŞTIRMAYA KARŞI
“Yaşasın Ankara yürüyüşümüz”, “Kent AŞ işçisi direnişin simgesi”, “Vur vur inlesin Ankara dinlesin”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganlarıyla ve siyah önlükleriyle yürüyen işçiler, alkışlarla, ıslıklarla Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cevat Durak’a tepkilerini gösterdiler.
Abdi İpekçi Parkı’nda işçilere seslenen Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici, işçileri işten atan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın, aynı gün taşeron şirketlerle anlaşarak 550 işçiyi işe aldığını söyledi. Durak’ın “işçi almadık” beyanının doğru olmadığını dile getiren Ekici, “Haksızlara özgü öfke ile basit yalanların arkasına sığınmaya çalışan Belediye Başkanı, bu söylemiyle taşeronlaştırma gerçeğini gözlerden saklamaya çalışmaktadır” diye konuştu. Yapılmak istenenin güvencesiz, sendikasız düşük ücretle işçi çalıştırmak olduğunun altını çizen Ekici, Kent AŞ işçisinin mücadelesinin süreceğini vurguladı.
DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de, Kent AŞ işçilerinin ekonomik krizin faturasını ödeyen tüm emekçiler adına yürüdüğünü belirtti. “Kent AŞ işçileri işsizliğe, taşeronlaştırmaya karşı da yürüyor” diyen Görgün, kriz ve sendikalaşma bahane edilerek işten çıkarmalara karşı mücadelenin birleştirilmesini istedi.
Eylem halaylar ve türkülerle son bulurken, işçilerin Ankara’da birkaç gün daha kalarak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la görüşmeye çalışacağı öğrenildi.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Dersimizi geri ver’

SONRAKİ HABER

Kadınlar barışı konuşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...