14 Mart 2011 09:58

PRESS Batman’da gala yaptı

1990’lı yıllarda Özgür Gündem Gazetesi muhabirlerinin yaşadıklarını konu alan PRESS filminin galası Batman’da yapıldı. Yönetmenliğini Sedat Yılmaz’ın yaptığı PRESS Batman Yılmaz Güney Sinemasındaydı. Filmin galasına BDP Batman İl Eş Başkanı Şehmus Aslan, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, sivil toplum örgütü tem

PRESS Batman’da gala yaptı
Paylaş

1990’lı yıllarda Özgür Gündem Gazetesi muhabirlerinin yaşadıklarını konu alan PRESS filminin galası Batman’da yapıldı. Yönetmenliğini Sedat Yılmaz’ın yaptığı PRESS Batman Yılmaz Güney Sinemasındaydı. Filmin galasına BDP Batman İl Eş Başkanı Şehmus Aslan, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, sivil toplum örgütü temsilcileri, o dönemde katledilen Özgür Gündem Gazetesi Kurucularından Apê Musa (Musa Anter), Muhabirler Cengiz Altun, Yahya Orhan ve Çetin Abayay’ın aileleri katıldı.

Gösterimden sonra Sedat Yılmaz ve oyuncular ile Musa Anter, Cengiz Altun, Yahya Orhan ve Çetin Abayay’ın aileleri sahneye davet edildi. Kısa bir konuşma yapan Yılmaz, filmden sonra bir şey söylemek gerekmediğini, filmde kısa da olsa çok şeyi anlatmaya çalıştıklarını belirterek, “1992-93 yılında bölgede gazetecilik yapan muhabirlerin basın özgürlüğü için verdikleri mücadeleyi anlatmak istedik. Buradan hepsini saygıyla anıyorum” diye konuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Doğan Yurdakul’dan suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Afganistan kan gölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...