18 Ekim 2009 00:00

Çevre için birlikte mücadele

OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde yapılması planlanan çimento fabrikasına ve termik santrallere karşı birlikte mücadele etmek için çevre platformu kuruldu.

Paylaş

OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde yapılması planlanan çimento fabrikasına ve termik santrallere karşı birlikte mücadele etmek için çevre platformu kuruldu. Aralarında Köy Heyeti, KAVAK(Kadirli Kültür Vakfı), Çevre Derneği, Doğa Yürüyüşçüleri, İlçe İzci Kurulu, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir- Sen, Eğitim Sen, Ziraat Odası, Türk Tarım Orman-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Hacı Bektaşi Veli Derneği, Türk Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Sevgi Derneği, 7 Mart Gazeteciler Cemiyeti ve Kadirli Gazeteciler Cemiyeti’nin olduğu 17 kurum ilk toplantısını düzenledi.
Kadirli Çevre Platformu 1.toplantısını Kadirli Öğretmenevi Lokalinde Osmaniye Çevre Platformu’yla birlikte yaptı. Platform bileşenlerinin başkanları ve yöneticileriyle birlikte toplantıya 35 kişi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Hacı Mustafa Çuhadar, Kadirli /Aşağı Bozkuyu köyünde kurulmak istenen çimento fabrikasına ve Çukurova’da çevreye zarar verecek projelere karşı mücadele edeceklerini ifade etti.
Osmaniye, Kesmeburun köyü ve Kastabala Antik kenti üzerine kurulmak istenen çimento fabrikasına karşı mücadele veren ve kazanan Osmaniye çevre platformuyla iletişim kurulduğunu söyleyen Çuhadar, “Onların mücadele birikiminden yararlanmamız gerekir” diyerek sözü, Osmaniye Çevre Platformu Temsilcisi Halil Çelikkıran’a bıraktı. Halil Çelikkıran nasıl bir mücadele verdiklerini görsel sunum vererek anlattı. Platform temsilcilerinin sorduğu sorulara ayrıntılarıyla cevap veren Çelikkıran, çevreyi yüz yılarca kirletecek yeni çimento fabrikalarına ihtiyaç olmadığını belirtti. Çelikkıran, bayrağı Kadirli Çevre Platformu’na teslim ettiklerini söyleyerek, her zaman mücadelelerinin yanında yer alacaklarını söyledi.
HER TOPLANTIDA
BÜYÜME ÇAĞRISI
Halk Sağlığı Uzmanı Dr.Umur Gürsoy ise ÇED(Çevre Etki Değerlendirme) raporunun verilme şeklinin ayrıntılarını anlatarak çimento fabrikasının çevreye ve insanlara vereceği zararları rakamlarla ifade etti. Platform toplantısının sonunda ilçe İzci Kurulu Başkanı Hasan Deveci 2. toplantının tarihinin kararlaştırılması gerektiğini belirtti. Toplantının sonunda ikinci toplantının daha da genişletilerek yapılması vurgulanarak, köy ve Kadirli halkının bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gerektiği kararı alındı. (Kadirli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ayamama’da 108 binaya yıkım tebligatı

SONRAKİ HABER

Şeker fabrikalarının satışı durdurulsun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...