18 Ekim 2009 00:00

Ayamama’da 108 binaya yıkım tebligatı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin sel felaketinde çözümü yine yıkım oldu. Belediye 25 kişinin hayatını kaybettiği Ayamama Deresi’nde 108 bina için yıkım kararı çıkardı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ayamama Deresi’ndeki ,Başakşehir, TEM otoyolu ile E5 Karayolu arasında kalan 8.5 kilometrelik bölüm ile ilgili tespit çalışmalarını tamamladı.

Paylaş

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin sel felaketinde çözümü yine yıkım oldu. Belediye 25 kişinin hayatını kaybettiği Ayamama Deresi’nde 108 bina için yıkım kararı çıkardı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ayamama Deresi’ndeki ,Başakşehir, TEM otoyolu ile E5 Karayolu arasında kalan 8.5 kilometrelik bölüm ile ilgili tespit çalışmalarını tamamladı. Ekipler, 41’i Küçükçekmece, 42’si Başakşehir, 13’ü Bağcılar, 9’u ise Bahçelievler sınırında bulunan 108 binada yıkım yapılması için rapor verdi.
PARA ÖDEMEYECEKLER
Yıkım yapılacak binalara gönderilen tebligatlarda “15 gün içerisinde kaçak yapıları yıkın, aksi takdirde biz yıkacağız” denildi. Tebligatları alacak bina sahiplerinin itiraz etme hakları bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada “Yıkım yapacakları binalara dere yatağını işgal ettikleri için kamulaştırma parası ödemeyecek” denildi. Ayrıca açıklamada yıkılacak binaların bina sahipleri tarafından yıkımı yapılmadığı takdirde, yıkımları belediye ekiplerinin gerçekleştireceğini ve masrafların da bina sahiplerinden tahsil edileceği bildirildi.
TIR GARAJLARI TAŞINACAK
Kısmen ya da tamamen yıkım yapılacağı öne sürülen binalar arasında daha önce Sabah Gazetesi’nin olan, şimdi ise İş Bankası’na ait bina, Holiday Inn Oteli, CargoTurk, TIR parkları, Sefa Kimya, Kurt Elektronik, Sirmiç Tekstil, İskitbal Boysaş, Aydın Mensucat, İstanbul Mensucat, Ulusoy TIR Garajı, Banvit, Aslan Nakliyat, Mars Uluslararası Nakliyat ve Korozo gibi firmaların binalarının bulunduğu öğrenildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Yıkımlara karşı mücadele sürüyor

SONRAKİ HABER

Çevre için birlikte mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...