19 Ekim 2009 00:00

MGK Yarın toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) toplantısında, başta MİT Müsteşarlığı’na yeni atanacak isim olmak üzere Afganistan’daki Kabil Bölge Komutanlığı’nın Türkiye’ye geçmesi ile Kürt ve Ermeni açılımları...

Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) toplantısında, başta MİT Müsteşarlığı’na yeni atanacak isim olmak üzere Afganistan’daki Kabil Bölge Komutanlığı’nın Türkiye’ye geçmesi ile Kürt ve Ermeni açılımları gibi kritik konular ele alınacak.
MGK, önümüzdeki hafta 20 Ekim Salı günü Ankara’da toplanacak. Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yapılacak toplantının en önemli gündem maddesini, MİT Müsteşarlığı’na yapılacak yeni atama oluşturuyor. Halen MİT müsteşarlığı görevini yürüten Emre Taner’in görev süresi daha önceden 3 kez uzatılmıştı.
YENİ İSİM BEKLENİYOR
1942 doğumlu olan Emre Taner’in, devlet memurları için 67 olan yaş haddini 27 Kasım 2009’da doldurması nedeniyle emekliye sevk edilmesi bekleniyor. İki ayda bir toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nun en yakın toplantısının aralık ayında yapılacak olması nedeniyle, 20 Ekim’de yapılacak kurulda, MİT Müsteşarlığı’na yeni atanacak ismin de belirlenmesi gerekiyor.
ASKER SAYISI BİN KİŞİ ARTACAK
MGK toplantısında ayrıca, 1 Kasım’da Afganistan’daki Kabil Bölge Komutanlığı’nın Türkiye’ye geçmesi nedeniyle bölgedeki son durum ve alınacak tedbirlerin de masaya yatırılması bekleniyor.
Bilindiği gibi Türkiye’nin bölgede yaklaşık 700 dolayında askeri bulunuyordu. 1 Kasım’daki bölge komutanlığı görevi nedeniyle bir süredir bölgeye asker sevkiyatı yapılıyor. Kasım başına kadar, daha önceden 700 olan asker sayısının 1700 dolayına ulaşması bekleniyor.
ATALAY BİLGİLENDİRECEK
Kurul toplantısının diğer gündem maddeleri arasında, Irak ve Kıbrıs’taki son gelişmelerin yanı sıra Ermeni ve Kürt açılımı konularının da bulunduğu belirtiliyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, hükümetin Milli Mutabakat Açılımı adı da verilen Kürt Açılımı çerçevesinde, kurul üyelerine bilgi vereceği de bildirildi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

Baykal’a Festival süprizleri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...