19 Ekim 2009 00:00

‘Savcı benim’

Arızalı depremzedelerinin, konutlarına bürokratların yerleştirilmek istenmesine karşı verdikleri mücadele sürüyor. Geçtiğimiz hafta konutlarda oturan bir polis memurunun halka küfürler etmesine tepki gösteren halka...

Paylaş

Arızalı depremzedelerinin, konutlarına bürokratların yerleştirilmek istenmesine karşı verdikleri mücadele sürüyor. Geçtiğimiz hafta konutlarda oturan bir polis memurunun halka küfürler etmesine tepki gösteren halka, ilçe emniyet müdürünün verdiği yanıt ise Türkiye’deki adalet sisteminin çarpıklığını gözler önüne serdi. Emniyet müdürünün savcılıktan belge isteyen halka, “Savcı burada, benim, tutuklarım” dediği iddia edildi.
Ankara yürüyüşünden dönen Arızlı halkı bir basın açıklaması düzenledi. 8 Ekim’de bir trafik polisinin ağza alınmayacak küfürler ettiğini, 4 gün sonra ise İzmit İlçe Emniyet müdürünün çadırda oturan depremzedeleri tehdit ederek dağılmalarını istediğini söyleyen depremzedeler, bunun üzerine savcılıktan bir belge istediklerini, ancak ilçe emniyet müdürünün “Savcı burada, benim, tutuklarım” diyerek bir kamu görevlisine yakışmayacak söz ve tavırlar gösterdiğini söylediler. Depremzedeler adına konuşan Recep Uğur, Çevik Kuvvet’in ve polisin ablukasıyla kuşatılmış olduklarını belirterek, “Sitede uyuşturucu baronları mı, suç örgütleri mi var?” diyerek isyanını dile getirdi.
Polisin, suçluların peşinde olması gerekirken burada ‘yan gelip yatma’sına bir anlam veremediklerini belirten Uğur, depremzedeler üzerinde psikolojik ve fiziksel baskı kurmaya çalışılmasını eleştirdi.
Barınma hakları güvence altına alınana ve bürokratlar siteden tahliye edilene kadar mücadelelerinin süreceğini belirten Recep Uğur, son olarak yaşanan olayların savcılığa intikal ettirildiğini de sözlerine ekledi. (Kocaeli/EVRENSEL)
Ezgi Görgü
ÖNCEKİ HABER

Bayrama kadar et fiyatları ‘sürekli’ artacak

SONRAKİ HABER

‘İşgalci değil mahalle sakiniyiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...