20 Ekim 2009 00:00

Gölyazı’nın geleceği masaya yatırıldı

Nilüfer ilçesindeki en zengin antik yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı’da bir dizi çalışma başlatan Nilüfer Belediyesi, Gölyazı’nın sorunlarını tespit etmek ve bu sorunlara çözüm önerileri...

Paylaş

Nilüfer ilçesindeki en zengin antik yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı’da bir dizi çalışma başlatan Nilüfer Belediyesi, Gölyazı’nın sorunlarını tespit etmek ve bu sorunlara çözüm önerileri geliştirmek amacıyla bir çalıştay organize etti.
Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Yerel Gündem 21 ve Uludağ Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen çalıştaya, mimarlık, şehir-bölge planlama ve iç mimarlık öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen, meslek odası temsilcisi ve Gölyazılı vatandaşlar katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı halkıyla omuz omuza vererek Gölyazı’yı hak ettiği geleceğe taşıyacaklarını söyledi. Yapılan davete rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalıştaya ilgisiz kalmasına sitem eden Bozbey, bölgedeki altyapı sorunlarının büyükşehir belediyesi ile birlikte çözülmesi gerektiğini ve ilgili kurumların buradaki sorumlulukları konusunda duyarsız kalmaması gerektiğini vurguladı.
Konusunda uzman kişilerin katılımıyla yapılan “Nasıl bir Gölyazı istiyoruz?” sorusuna yanıt aranan 3 günlük çalıştay süresince; Gölyazı’nın mimari yapısı, kentsel planlama süreci, tarihi, arkeolojik yapısı, kültürel varlıkları, çevre sorunları, Uluabat Gölü’nün durumu, bölgede tarım, balıkçılık, istihdam ve ekonomik sorunlar, altyapı ve ulaşım sorunları ele alındı. Ayrıca önemli bir tarihi ve turizm potansiyeline sahip olan Gölyazı’da bu potansiyelin nasıl değerlendirilmesi gerektiği, Gölyazı’nın nasıl tanıtılacağı ve turizme nasıl kazandırılacağı tartışıldı. (Bursa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emek verenlerin ellerinde yükselecek

SONRAKİ HABER

iLLE DE HAYAT

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa