20 Ekim 2009 00:00

Oskay son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün yaşamını yitiren Toplum Bilimci ve iletişim biliminin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Ünsal Oskay, dün toprağa verildi.

Paylaş

Önceki gün yaşamını yitiren Toplum Bilimci ve iletişim biliminin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Ünsal Oskay, dün toprağa verildi. Oskay, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapılan anmanın ve Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı’na defnedildi.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Ünsal Oskay’ın oğlu Çınar Oskay, “Babam, hayatının en güzel yıllarını bu okulda geçirdi. Size çok teşekkür ediyorum. Ailecek gazetede çıkan haberleri okuyoruz ve en çok hoşumuza giden öğrencilerinin anlattıkları anılar oluyor. Siz onun anısını yaşatacaksınız” dedi. Oskay’ın Ankara’dan öğrencisi olduğunu belirten Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu da öğrencisi olmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getirdi. Törende öğretim üyelerinin yanı sıra Oskay’ın öğrencileri de konuştu. Cenazeye oğlu Çınar, kızları Defne ve Dalya Oskay’ın yanı sıra Ertuğrul Özkök, Can Dündar, Mehmet Y. Yılmaz, Tayfun Devecioğlu, Ali Kırca, Nebil Özgentürk, Cüneyt Özdemir, Nuri Çolakoğlu, Hasan Bülent Kahraman, Cahit Berkay, İzzet Günay, Sezen Cumhur Önal ile çok sayıda öğrencisi katıldı. Yapılan törenin ardından Oskay’ın cenazesi Teşvikiye Camii’ne getirildi. Cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü.
Oskay’ın yakın dostu olan İzzet Günay, onun, düşüncelerini açıklıkla dile getirebilen ve çevresindeki herkese örnek olan biri olduğunu ifade etti.
İstanbul’daki evinde 70 yaşında vefat eden Oskay, 2008’de beyin damarlarında geçici pıhtı oluşumu tanısıyla kaldırıldığı hastanede bir süre tedavi görmüştü. Varlık, Agos, Gergedan ve Milliyet Sanat gibi çok sayıda bilim ve sanat kaynaklı dergilerde makale ve incelemeleri yayımlanan Oskay, Frankfurt Okulu’nun popüler kültür konusundaki çalışmalarının Türkiye’de tanınmasına, yazıları ve çevirileriyle büyük katkıda bulundu. Siyaset bilim, iletişim teorileri, sosyoloji, estetik ve sosyal teori konularında çok sayıda eserin Türkçeye çevrilmesini sağlayan Oskay, İstanbul ve Marmara Basın Yayın Yüksekokullarında dersler verdi. 1990’lı yıllarda Marmara İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü başkanlığı ve 2000-2002 arasında İletişim Fakültesi dekanlığı yapan Oskay, Kültür, Beykent ve Yakın Doğu gibi özel üniversitelerde de öğretim üyeliği ve idari görevlerde bulundu.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hacı Bektaşi Veli 800 yaşında

SONRAKİ HABER

Hikmet Karagöz’den ağaçlar sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...