20 Ekim 2009 00:00

Sessizim, sessizsin, sessizler

Memur-Sen Genel Başkanının, “Aleviler imam hatip lisesine gitsin, hacca gitsinler” açıklamasını (haberini) okuduktan sonra. Bu haberin altında okur yorumlarını tek tek okumaya başladım.

Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanının, “Aleviler imam hatip lisesine gitsin, hacca gitsinler” açıklamasını (haberini) okuduktan sonra. Bu haberin altında okur yorumlarını tek tek okumaya başladım. Okuduğum yorumlarda Memur-Sen Genel Başkanı’nın söylediklerinden farklı olmayan düşünceler dökülüvermiş bir mağduriyetin haklılığını savunurken diğer bir mağduriyetlere susarak.
Haksızlıklar karşısında, benim haksızlığım, benim mağduriyetim diye tutturup hep böyle izlemeye alıştığımız kaçıncı haberdi bu.
Ermenilerin mağduriyetini görmezden gelerek, Kürtlerin mağduriyetini görmezden gelerek ve buna benzer birçok haksızlığı görmezden gelerek izlediğimiz kaçıncı haberdi bu.
Bir kimlik, bir inanç, bir ırk diye tutturduğumuz, izlerken umursamadığımız adaletsizlikler karşısında sessiz kalmanın bugün benim başıma gelirken başınızı çevirdiğinizde yarın sizin başınıza geleceğini unutuverdiniz. Görünen köy kılavuz istemez.
Bana benze hayatını yaşa hayat felsefemiz olmuş. Laikçinin gözünde türbanlının yeri bellidir. Alevinin gözünde diğer düşüncedekilerin yeri bellidir. Dindarın gözünde Alevinin, laiğin yeri bellidir. Herkes bir hayatın, bir düşüncenin tanrısı oluvermiştir. Kendi hükümlerinde cezalar keserler. Onun gibi düşünürsen, ona benzersen verilecek cezalardan yırtarsın. Yok, ona benzememekte diretirsen.
İstediğini şehitlik mertebesine, istediğini cennet katına istemediğini de cehenneme gönderme yetkisini kendinde görür ve gönderiverir.
Bu bana benze meselesi hep vardı ve hep karşımıza çıkma ya da devam edecek. Hep birilerini kendimize benzetmeye çalışacağız.
Başkasının mağduriyetini görmeyeceğiz.
Bu devran böyle döndükçe mağdur edebiyatı hep sürecek.
Bir kaç cılız ses gelecek vah vah, cık cık diye.
Samimiyetten yoksun vah vahlar her yanımızı saracak.
Hani hepimiz Ermeniyiz deyip sokağa dökülen insanlar. Demek ki yeterince samimi değildiniz. Göstermelikmiş her şey, mahkeme kapılarında yalnız bıraktınız Hrant Dink’i.
Lice’de Ceylan’ın ölümüne sahip çıkmayanlar, Uğur Kaymaz’ın 13 kurşununa sessiz kalanlar.
Bu haberde kendi mağduriyetine üzülenler sessiz kaldınız. Kendi mağduriyetinizin derdine düşerek.
Sessizim, sessizsin, sessizler.
Sessizler ülkesine hoş geldiniz
Mesut Kalkan (Batman)
ÖNCEKİ HABER

ABD’li yetkililer Pakistan’da

SONRAKİ HABER

ABD hegemonyasında sona mı geliniyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...