20 Ekim 2009 00:00

TBM: Bu fırsat iyi değerlendirilmeli

Türkiye Barış Meclisi yaptığı açıklamada, Kürt sorununun çözümünde, Demokratik Açılım ve barış sürecinde gerek hükümetin gerekse de Başbakan’ın, gittikçe çözüm yerine çözümsüzlüğü dayattığını belirtti.

Paylaş

Türkiye Barış Meclisi yaptığı açıklamada, Kürt sorununun çözümünde, Demokratik Açılım ve barış sürecinde gerek hükümetin gerekse de Başbakan’ın, gittikçe çözüm yerine çözümsüzlüğü dayattığını belirtti. Kürt özgürlük mücadelesinin tasfiyesinin planlandığı söylenen açıklamada, tek taraflı ateşkese karşın operasyonların devam ettiği ve can kayıpları yaşandığı dile getirildi.
Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Türkiye’ye gelen barış ve çözüm için diyalog gruplarının hem tıkanan siyasi sürecin önünü açacağı, hem de barışa hizmet edeceğine inanıldığını belirten açıklamada, “Bu tarihsel fırsatı başta hükümet olmak üzere devletin iyi görmesi, doğru değerlendirmesi gerekir. Tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, sendikalara ve Türkiye halklarına, çocuklarını yitiren tüm analara büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir” denildi.
Açıklamada, “Gelen barış gruplarının tutuklanmamasını, serbest bırakılmasını istiyoruz, bekliyoruz” ifadesi kullanıldı. Toplumsal barış ve demokratikleşme süreci önündeki başta anayasal engeller olmak üzere bütün engellerin kaldırılması istenen açıklamada, sivil ve demokratik bir anayasa hazırlanmasının da kaçınılmaz olduğu belirtildi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Barış eli havada kalmasın

SONRAKİ HABER

Medya’nın ‘açılım’ı olmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...