20 Ekim 2009 00:00

Eski hatalar tekrarlanmasın

Barış gruplarını karşılamak için Silopi’ye giden DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, barış sürecinde yaşanan tıkanıklığın açılması için atılan bu adımın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş

Barış gruplarını karşılamak için Silopi’ye giden DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, barış sürecinde yaşanan tıkanıklığın açılması için atılan bu adımın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Silopi Grand Otel’de yapılan basın toplantısına DTP Eş Başkanları Ahmet Türk, ve Emine Ayna, DTP milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda avukat ile kitle örgütü temsilcisi de katıldı. Ahmet Türk yaptığı açıklamada, üç aydır Türkiye’nin en hassas ve can alıcı sorununun tartışmaya açıldığını hatırlatarak, “Bu tartışma sürecinde beklentimiz, yaşanan acıların sona ermesidir” dedi. Barış gruplarının Türkiye’ye gelişinin PKK’nin barış konusundaki samimiyetinin göstergesi olduğunu söyleyen Türk, “Burada Sayın Öcalan’ın rolü çok iyi görülmelidir” dedi.
Açılım tartışmalarının 7 aydır sürdüğünü ancak hâlâ tartışmanın başladığı noktada olunduğunu söyleyen Türk, “Hâlâ tasfiye, hâlâ olmazlar, kırmızı çizgiler gündemleştirilmektedir. Demokratik siyaset kanallarının açılmasının öngörülmesi gereken bu dönemde bu kadar olumlu atmosfere rağmen hiç bir adımın atılmaması siyasetin tıkanmasına neden olmuştur. Burada oluş nedenimiz bu tıkanıklığın aşılmasıdır” dedi. Türk, “Devlet bir adım atarsa PKK 10 adım atacaktır” dedi.
“Beklentimiz hükümetin, devletin yine aynı klasik statükocu ‘teslim oldular, bittiler’ mantığıyla yaklaşmamasıdır” diyen Türk, “1999 yılında gelen Barış gruplarının 15-22.5 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılmasının getirdiği sonuç, 10 binin üzerinde insanımızın yaşamını yitirmesi olmuştur. Aynı hataların tekrarlanmaması için herkes sorumlu davranmak zorundadır” dedi. (ŞIRNAK)
ÖNCEKİ HABER

İki bin nüfuslu belde ambulans istiyor

SONRAKİ HABER

Onbinlerce kişi barış talebiyle sokaklardaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa