14 Mart 2011 09:57

Doğan Yurdakul’dan suç duyurusu

SİLİVRİ’de tutuklu bulunan odatv Yayın Koordinatörü Doğan Yurdakul, kendisi ile ilgili yapılan yayınlar nedeniyle Zaman ve Taraf gazeteleri ile Samanyolu TV’ye suç duyurusunda bulundu.5 Şubat Pazar gecesi 03.00’te yapılan ve Yurdakul’un susma hakkını kullandığı emniyet sorgusunda sorulan sorulardan bazılarının o gün yayınlanan

Doğan Yurdakul’dan suç  duyurusu
Paylaş

SİLİVRİ’de tutuklu bulunan odatv Yayın Koordinatörü Doğan Yurdakul, kendisi ile ilgili yapılan yayınlar nedeniyle Zaman ve Taraf gazeteleri ile Samanyolu TV’ye suç duyurusunda bulundu.

5 Şubat Pazar gecesi 03.00’te yapılan ve Yurdakul’un susma hakkını kullandığı emniyet sorgusunda sorulan sorulardan bazılarının o gün yayınlanan Zaman gazetesinde çıktığı iddia ediliyor. Taraf gazetesi ise 9 Mart Çarşamba günü baş sayfada başlayan ve 11. sayfada devam eden “TSK’daki bağlantılarını açıkla” başlıklı haberde Doğan Yurdakul’a emniyette ve savcılıkta sorulan “sorulara” yer verdi. Ancak odatv’nin haberine göre Yurdakul’a bu başlıktaki gibi bir soru sorulmamıştı. Taraf’taki haberin içeriğinde ise, Yurdakul’a savcılıkta sorulan soruların tahrif edildiği belirtiliyor. Odatv’nin bilgisayarlarına virüs yolu ile gönderilen “panzehir” adlı “dokümanda” iki yerde soyadı belli olmayan “DOĞAN ABİ” şeklinde bir isim geçiyor ve Yurdakul bu kişinin kendisi olduğunu reddediyordu. Ancak Taraf gazetesi, bu meçhul “Doğan Abi”nin, Doğan Yurdakul olduğu şeklinde suç isnadında bulunmuştu. Ayrıca haberin sonuna İklim Bayraktar'ın sorgusundan alınan bir bölüm eklenmişti.

‘SADECE SUSTU’

Samanyolu TV ise aynı akşam 18.00’deki ana haber bülteninde Taraf gazetesinin bu haberini aynen tekrarladı. Haberin girişinde ve sonucunda da Yurdakul’un bu iddialara karşı sustuğunu söyledi. Ancak Yurdakul’un gerek savcılıkta, gerekse mahkemede iddiaların hepsine tek tek cevap verdiği biliniyor. Samanyolu TV, Yurdakul’un tavrıyla ilgili hiçbir şey söylemiyor. Ayrıca habere “görsel” unsur olarak Doğan Yurdakul’u, İlker Başbuğ ile yan yana gösteren montajlanmış bir fotoğraf eklemişti.

Odatv tarafından fotoğrafın aslının 30 Ağustos 2009’daki Zafer Bayramı resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı İnternet medyası temsilcileri ile birlikte kameralara verilen poz olduğu ve fotoğrafta iki kişinin daha olduğu ileri sürüldü.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Savcı Öz’e, Ergenekonu anlama kılavuzu

SONRAKİ HABER

PRESS Batman’da gala yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...