20 Ekim 2009 00:00

Uzer Makine’de direniş devam ediyor

Kocaeli Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Uzer Makine işçilerinin mücadelesi devam ediyor. İşten atılan 62 kişi iş yeri önünde bakleyişini sürdürürken...

Paylaş

Kocaeli Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Uzer Makine işçilerinin mücadelesi devam ediyor. İşten atılan 62 kişi iş yeri önünde bakleyişini sürdürürken, fabrikada bulunan Türk-Metal sendikası üyeleri de işi yavaşlatarak fabrika önünde bekleyen arkadaşlarına destek veriyor.
İşlerine geri dönene kadar fabrika önünden ayrılmayacaklarını söyleyen işçilerin kararlı tutumu dikkat çekiyor. İşten atılmalarının asıl sebebinin sendikal örgütlenme olduğunu belirten işçilere ilk destek Emek Partisi’nden geldi.
Türk-Metal İzmit Şube Başkanı Yakup Yıldız’ın işten atılmalarda yaşanan süreci ve kararlılık vurgusu yaptığı konuşmasından sonra söz alan EMEP İl Başkanı Güner Kizir, işi, aşı için direnen işçilerin mücadelesinin önemine vurgu yaparak, mücadele eden işçilerin çıkarları neyi gerektiriyorsa parti olarak onların yanında olacaklarını belirtti. Patronun ekonomik kriz bahanesiyle sendika düşmanlığı yaptığını ifade eden Kizir, “Kocaeli’ndeki demokratik kitle örgütleri olarak, bu direniş zaferle sonuçlanıncaya kadar takipçisi olacağız. Uzer Makine işçisinin direnişi partimizin direnişidir” diyerek sözlerini sonlandırdı.
DAHA 1 AY ÖNCE İŞÇİ ALINDI
Kizir’in konuşmasının ardından direniş ve taleplerine dair görüşlerini aldığımız İşçilerden Yaşar Demirtaş, “16 yıldır bu fabrikada çalışıyorum. Beni kriz var diye işten çıkardılar ama ben patronun krizden etkilendiğini düşünmüyorum. 1 ay önce fabrikaya yeni işçi alımı yapıldı. Fabrika yeni makinelerle üretime davam ediyor.
Ancak son 6 yıldır bizim haklarımız sürekli geriye gitti. Bu sorunların ortadan kalkması için sendikaya üye olduk. Biz haklı mücadelemizi sürdüreceğiz ve işe geri dönüp sendikamızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


‘7 YILDIR AYNI ÜCRET AYNI SOSYAL HAK! YETER...
Sendikaya üye olmalarının sebebini işverenin uygulamalarına bağlayan Bilal Yücel, “Fabrikada yaklaşık 7 yıldır aynı ücreti ve sosyal hakları alıyoruz. İş yerinde bize baskı uygulanıyor, huzursuzluk yaratıyorlar. Şimdi de krizi bahane ederek bizi işten çıkardılar. Biz çalışmak istiyoruz, işe geri dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Çalışıp üretmek ve emeğimizin karşılığını almak için mücadele ediyoruz diyen Murat Aydın, “ Bizim fazla, bir beklentimiz yok. Çoluk çocuğumuza bakabileceğimiz, ailemizi geçindirebileceğimiz ücret ve çalışma koşulları istiyoruz. Mücadelemiz zaferle sonuçlanana kadar buradan ayrılmayacağız” dedi.
(KOCAELİ)
Şerafettin Gökdeniz
ÖNCEKİ HABER

Yeni yılda 32 bin memur alınacak

SONRAKİ HABER

Yoksulluk artıyor alanlar ısınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...