20 Ekim 2009 00:00

Dönem ortasında öğretmensiz kaldılar

Yoksul semtlerdeki okullar, lüks semtlere göre sözleşmeli, ücretli ve vekil öğretmenler ile eğitim yapıyor. Prof. Dr. Gazi Yaşargil İlköğretim Okulu’nda da ataması yapılan 6 kadrolu öğretmen yerine vekil öğretmenler getirildi...

Paylaş

Yoksul semtlerdeki okullar, lüks semtlere göre sözleşmeli, ücretli ve vekil öğretmenler ile eğitim yapıyor. Prof. Dr. Gazi Yaşargil İlköğretim Okulu’nda da ataması yapılan 6 kadrolu öğretmen yerine vekil öğretmenler getirildi
Derslik sayısının yetersiz olduğu, 40 metrekarelik sınıflarda, 50-55 kişi ile eğitim öğretim gören Gaziosmanpaşa’daki Prof. Dr. Gazi Yaşargil İlköğretim Okulu öğrencileri, şimdi de dönem ortasında öğretmensiz kaldılar. Kadro ataması yapmayan, atamaları da dönem ortasında gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı, bu defada öğretmen açığını vekil öğretmenleri ile kapattı.
Bir yıl önce atama isteyen 6 kadrolu ilköğretim öğretmeninin dönem ortasında ataması çıkınca, öğrenciler, daha yeni başladıkları eğitimdeki ilk öğretmenlerini de değiştirmiş oldular. Yani yoksul mahallelerdeki öğrenciler yine her an öğretmensiz kalma tehlikesi olan sözleşmeli, ücretli ya da vekil öğretmen ile eğitime devam edecek.
SORUN ÇOK
Veliler üzerinden, okulun demirbaşları olan akıllı tahta, bilgisayar, perde, ses sistemi gibi malzemeler alınıyor. Sınıfların bakımsız ve boyanmamasından dolayı öğrenciler derslerine geç başlıyor. Taşımalı eğitim yapan okulda, bir öğretmen, birinci sınıfta 55, diğer sınıflarda 50 öğrenciye eğitim veriyor. Tüm bu sorunların üstüne, atamalarını, daha lüks bir okula isteyen 6 öğretmenin gitmesi eklendi. Veliler de, kadrolu öğretmenlerin yerine sözleşmeli veya geçici ücretli öğretmen getirilmesinin çocuklarını olumsuz etkileyeceğine dikkat çektiler.
“Okulumuzun etüdü bitince öğretmenler de ayrılmak istedi. Şu an öğretmen geldi ama o da sözleşmeli” diyen Veli Hayriye Özçelik, üçüncü sınıfa giden oğlunun çok üzüldüğünü söylüyor. Çocuğunun öğretmenlerine alıştığını ifade eden Özçelik, “Derslerini de etkileyecektir. Sonuçta çocuklar öğretmenlerine nasıl adapte olacaklar” dedi. “Biz ücretli öğretmen istemiyoruz. Sonuçta çocuklarımızın sürekli bir öğretmen ile eğitim görmesini istiyoruz” diyen Veli Leyla Çavdar 3. sınıfa giden çocuğunun öğretmeni gidince ağladığını belirtiyor.
BU ÇOCUKLAR NE OLACAK?
Birinci sınıftan beri aynı öğretmen ile okuyan çocuğunun şimdi öğretmensiz kaldığını dile getiren Veli Hatice Güneysel, “Üçüncü sınıfta okuyor. Zor bir dönemden geçiyor zaten öğrenciler. Ücretli öğretmen bugün var yarın yok. Üç yıldır aynı öğretmende okuyorlar. Şimdi kimin geleceğini de bilmiyorlar. Ücretli öğretmen geldi o gidince yine üzülecekler. Bu çocukların sonu ne olacak? Yani en azından bıraksınlar, bu çocukları 5. sınıfa kadar aynı öğretmen okutsun” diyor.
Veliler imza toplayıp, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve müdüre dilekçe verecekler. (İstanbul/EVRENSEL)
Sevim Kahraman
ÖNCEKİ HABER

Fincancı ve Yarkadaş’a hapis istemi

SONRAKİ HABER

Siyanürcünün tazminat davası bugün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...