21 Ekim 2009 00:00

Bebeği ‘eylemci’ yapanlar; polisin hiç mi kabahati yok?

Devletin haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nın (AA) verdiği bir haber, okurları şaşırttı.

Paylaş

Devletin haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nın (AA) verdiği bir haber, okurları şaşırttı. Polisin attığı gaz bombasıyla ölen bir buçuk yaşındaki bebek için AA, “Yasadışı gösteride hayatını kaybetti” dedi. Sürekli “izinsiz gösteri” vurgusunu yapan ajans ve gazeteler, akla bir soru getirdi: Polisin hiç mi kabahati yok?
IMF eylemi sırasında ve sonrasında tartışılan Türkiye medyası, bu kez de bebeğin ölümüyle ilgili haberlerde tartışma yaratacak haberlere imza attı. AA, haberinde “Şırnak’ın Cizre ilçesindeki izinsiz gösterilerde başından yaralanan 3 yaşındaki Mehmet Uytun’un, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi” dedi.
BEBEĞİ EYLEMCİYAPTILAR
Böylece AA, polisin attığı gaz bombasından dolayı ölen bebeği “izinsiz gösterici” yaptı.
Uytun’un yaşını da olduğundan büyük gösteren AA’nın haberinde Uytun’un öldüğü hastanenin Diyarbakır Devlet Hastanesi değil Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak verilmesi dikkat çekti.
Haber, Doğan Haber Ajansı tarafından “Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının 11’inci yıldönümü olan 9 Ekim’de çıkan olaylarda başına sert bir cisim isabet eden 3 yaşındaki Mehmet Uytun, tedavi gördüğü Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde öldü” şeklinde verildi.
GAZETELERDE DE AYNI ÜSLUP
AA’nın haberini kullanan bazı gazeteler, daha da tuhaf ifadeler kullandı. Habertürk, haberin spotunda “Geçen haftaki olaylarda başına bir cisim çarpması sonucu yaralanan üç yaşındaki çocuk öldü” dedi. Zaman gazetesi, haberin spotunda “Şırnak’ın Cizre ilçesindeki izinsiz gösterilerde başından yaralanan 3 yaşındaki Mehmet Uytun’un, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi” dedi. Ntvmsnbc haberi “Gösteride yaralanan çocuk öldü” başlığıyla, CNN Türk ise “İzinsiz gösteride yaralanan çocuk öldü” başlığıyla verdi.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 9 Ekim’de yapılan gösteriler sırasında polisin attığı gaz bombasının başına çarpması sonucu yaralanıp hastaneye kaldırılan Mehmet Uytun yaşamını yitirdi.
Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının 11. yıldönümü nedeniyle yapılan protesto gösterilerine müdahale eden polisin attığı gaz bombasının fişeği, balkonda annesinin kucağında olan Mehmet’in başına isabet etmişti.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

TGC’den ‘gazetecilere saldırı’ açıklaması

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...