21 Ekim 2009 00:00

İki Dil Bir Bavul, bir Altın Portakal, bir Siyah İnci

23 EKİM Cuma günü vizyona girecek İki Dil Bir Bavul hafta sonunu iki önemli ödül haberiyle karşıladı

Paylaş

23 EKİM Cuma günü vizyona girecek İki Dil Bir Bavul hafta sonunu iki önemli ödül haberiyle karşıladı. 46. Altın Portakal’da bu yıl ilk kez verilen “En İyi İlk Film Ödülü” Özgür Doğan ve Orhan Eskiköy’ün yönettiği İki Dil Bir Bavul’a gitmişti. Özgür Doğan ödül töreninde yalnızdı, zira filmin diğer yönetmeni Orhan Eskiköy aynı saatlerde Uluslararası Ortadoğu Film Festivali’nin ödül törenine katılmak için Abu Dhabi’deydi. İki Dil Bir Bavul, James Longley, Gonzalo Arijón, Joslyn Barnes, Rashid Masharawi , Hend Sabry gibi önemli isimlerden oluşan belgesel jürisi tarafından En İyi Ortadoğu Belgeseli seçildi ve Siyah İnci Ödülü’nü kazandı.
16. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney Jüri Özel Ödülü ve Sinema Yazarları Derneği En İyi Film Ödülü’ne layık görülen İki Dil Bir Bavul, ZagrebDocs Film Festivali’nde En İyi Genç Yönetmen ve Saraybosna Film Festivali’nde de EDN Talent Ödülünü kazanmıştı.
Üniversiteden yeni mezun olmuş ve Urfa’nın bir Kürt köyüne atanmış Türk öğretmenin bir yılını anlatan İki Dil Bir Bavul’un başrollerinde Emre Aydın, Zülküf Yıldırım, Rojda Huz ve Vehip Huz yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

YÖK’ün yeni yönetmelik taslağı

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...