21 Ekim 2009 00:00

Aileler barış için umutlu

BARIŞ gruplarının gelişi bölgede büyük heyecanla karşılanırken gruplarda yer alanların aileleri barış umutlarının arttığını dile getirdiler.

Paylaş

BARIŞ gruplarının gelişi bölgede büyük heyecanla karşılanırken gruplarda yer alanların aileleri barış umutlarının arttığını dile getirdiler.
Kandil’den gelen grupta yer alan Hamdiye Dinçer’in annesi Mahiye Aşar, kızının dağa giderken evli ve bir çocuk sahibi olduğunu belirterek, 9 yıl aradan sonra kızını ilk kez televizyonda gördüğünü söyledi. Hükümetin bu adımı iyi değerlendirmesini isteyen Aşar, “Kızım yaşanan baskı ve inkar politikasından dolayı dağa çıktı. Evli ve bir çocuk annesiydi dağa çıktığı zaman. O zaman Kürt sorununun inkarı ve her gün yapılan baskın ve gözaltlılardan dolayı çıktı. Şimdi de çıktığı dağlardan kalıcı barışa katkı sunmak için geliyor” dedi. Aşar, “Kızımın böyle onurlu bir çalışmada yer almasından dolayı çok mutluyum, Yetkililere çağrım bu gelişi iyi değerlendirmeleridir” dedi.
Kandil’den gelen grup içinde yer alan Gülbahar Çiçekçi’nin annesi Saadet Çiçekçi, “Çok heyecanlıyım, gururluyum ve sevinçliyim” dedi. Baba Mehmet Çiçekçi, ise kızının barış elçisi olarak gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Umarım Türkiye’de barış olur. Türkiye barış istediğini söylüyor ama yaptığı uygulamalar pek barışa benzemiyor. Ben umuyorum Türkiye’ye barış ve demokrasi gelir” diye konuştu.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Hakkari’de ‘Açılım’ görüşmeleri yapıldı

SONRAKİ HABER

Bu fırsat barışa dönüştürülmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa