21 Ekim 2009 00:00

‘Mahkeme kararlarına uyulsun’

İZMİR’de çeşitli dernek ve sendika üyeleri, zorunlu din dersinin kaldırılmasına ilişkin eylem yaptı.

Paylaş

İZMİR’de çeşitli dernek ve sendika üyeleri, zorunlu din dersinin kaldırılmasına ilişkin eylem yaptı. Eylemde, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi adı altında, bir mezhebe dayalı İslam anlayışının, farklı inanç kesimindeki insanlara zorla dayatıldığına dikkat çekildi.
Eğitim Sen İzmir Şubeleri, İzmir Öğrenci Velileri Derneği İzmir Şubesi ve İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu üyeleri birlikte düzenledikleri eylemde zorunlu din dersini protesto ettiler.
İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında konuşan, Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Dumbak, din dersleri ve AKP’nin 12 Eylül rejiminin bir ürünü olduğunu belirterek, “Her ne kadar Anayasa’da din kültürü ve ahlak bilgisi dersi denilse de bu ders fiilen din eğitimi yapılan bir derstir” dedi. Sözlerini sürdüren Dumbak, “Laik devletin ve laik eğitimin gereği olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın zorunlu din derslerinin Anayasa’dan çıkartılmasını, devletin yurttaşların inancına, diline, kökenine, kültürüne karışmamasını, her inanca, her etnik kesime eşit mesafede yaklaşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
İzmir Alevi ve Yöre Dernekleri Platformu Yönetim Kurulu Üyesi İshak Kocabıyık da, Alevi Bektaşi Federasyonu olarak, zorunlu din dersinin kaldırılması konusunda verdikleri mücadelede hukuksal olarak başarıya ulaştıklarını dile getirdi. Kocabıyık, “Şimdi devletin tüm yetkililerine düşen mahkeme kararlarına uymalarıdır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Cem Garipoğlu’na villada tatbikat

SONRAKİ HABER

Keçiören’de parasız eğitim kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...