21 Ekim 2009 00:00

Domuz gribi aşıları geldi

SAĞLIK Bakanlığı’nın domuz gribine karşı aldığı domuz gribi aşılarından 500 bin dozluk ilk partisi İstanbul’la getirildi.

Paylaş

SAĞLIK Bakanlığı’nın domuz gribine karşı aldığı domuz gribi aşılarından 500 bin dozluk ilk partisi İstanbul’la getirildi. Aşılar Ankara’da yapılacak testler sonucunda sağlık kuruluşlarına dağıtılacak. Ay sonuna kadar 1 milyon 800 bin doz aşının Türkiye’de olacağı belirtildi.
İtalya’nın Roma kentinden THY’ye ait bir uçağa yüklenen aşılar saat 23.45’de İstanbul’a getirildi. Buradan Ankara’ya götürülecek aşılar, Sağlık Bakanlığı’na ait Esenboğa Havaalanı yakınlarındaki depoya konulacak. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’nde gerekli testlerin ardından aşıların, alınacak rapor doğrultusunda sağlık kuruluşlarına dağıtılacağı belirtildi.
Yetkililer, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’ndeki inceleme sürecinin 5-20 gün arasında değişebileceğini söylediler. Aşılar, uygunluğu onaylanıp sağlık kuruluşlarına gönderildikten sonra ilk olarak sağlık personeline yapılacak. Aşılamada poliklinik hizmeti verenlerle enfeksiyon ünitelerinde görev yapan hekim, hemşire ve diğer sağlık personeline öncelik tanınacak. Aşılama, hem kamu hem de özel sağlık kuruluşlarındaki sağlık personeline yapılacak. Diş hekimleri de öncelik verilen grup arasında yer alacak. Öte yandan hacı adayları da gelen ilk partiyle aşılanacak.
MEB’DEN DOMUZ GRİBİ GENELGESİ
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, halk arasında domuz gribi olarak bilinen (H1N1) virüsüne karşı okullarda alınması gereken önlemlere ilişkin valiliklere genelge gönderdi.
Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları arasında yürütülen çalışmalar kapsamında, 12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında Yalova Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde 81 ilden 105 öğretmenin “il eğitimcisi” olarak görevlendirildiği kaydedilen genelgede, ihtiyaç duyulması halinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı sağlık meslek liseleri meslek dersleri öğretmenleri ile il sağlık müdürlüğü personelinden de yararlanılacağı bildirildi.
DOMUZ GRİPLİ VAKA SAYISI 582’YE YÜKSELDİ
Sağlık Bakanlığı, bugüne kadar Türkiye’de tespit edilen pandemik H1N1 olarak tanımlanan, domuz gripli hasta sayısının toplam 582 olduğunu bildirdi.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tüm vakaların genel durumlarının iyi olup tedavilerinin devam ettiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

BATMAN’DA DOMUZ GRİBİ PANİĞİ

Batman’ın Beşiri İlçesi'nin Beyçayırı (Herfasé) köyünde bulunan Beyçayırı İlköğretim Okulu ile Gazi YİBO’da görülen grip salgını endişeye yol açtı. Öğrenci ve bazı öğretmenlerin yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle hastanelere kaldırılmasının ardından, Beyçayırı İlköğretim Okulu kaymakamlıkça 4 gün tatil edildi.
Diyarbakır’da 7 öğrencide domuz gribi virüsüne rastlanması, Batman’da da paniğe neden oldu.
Çocuklarında ateş ve boğaz ağrısı olan aileler domuz gribi şüphesiyle hastanelere akın etti. Bu arada Batman’da bulunan Gazi YİBO ve Beşiri ilçesine bağlı Beyçayırı Köyü İlköğretim okullarında domuz gribi şüphesiyle 4 öğrenci evlerinde tedavi altına alındı. YİBO’da öğrenim gören 4 öğrencinin yüksek ateş, boğaz ağrısı ve öksürük teşhisiyle okul yönetimine başvurması üzerine Batman Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri okulda sağlık taraması yaptı. 4 öğrenciye doktorlar tarafından ilaç verildikten sonra alınan kan örnekleri Ankara’ya gönderildi. Tetkik sonuçlarının bu gün belli olacağı belirtildi. Bazı aileler okulda hastalık olduğu gerekçesiyle yatılı okuyan çocuklarını eve geri çağırdıkları öğrenildi. Batman İl Sağlık Müdürü Mehmet Baş, şu an için korkulacak bir durumun olmadığını belirtti. Paniğe gerek olmadığını kaydeden Baş, şu ana kadar tespit edilmiş domuz gribi vakasının bulunmadığını dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

Adana’da 1 Mayıs’a keyfi dava

SONRAKİ HABER

Muadil ilacın adı var kendisi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa