21 Ekim 2009 00:00

Adana’da 1 Mayıs’a keyfi dava

ADANA’da yaklaşık on bin kişinin katılımıyla olaysız geçen 1 Mayıs mitingi sonrasında tertip komitesi başkanı Güven Boğa hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Paylaş

ADANA’da yaklaşık on bin kişinin katılımıyla olaysız geçen 1 Mayıs mitingi sonrasında tertip komitesi başkanı Güven Boğa hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme 2 Şubat tarihine ertelendi. Konu ile açıklama yapan demokratik kitle örgütleri, AKP’nin demokrasi güçlerini tasfiye etmek istediğini ifade ederek, buna izin vermeyeceklerini söylediler.
Konu ile ilgili yapılan basın toplantısında konuşan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Antmen, 1 Mayıs öncesi ve sonrasında yapılan tüm etkinliklerin tertip komitesi sorumluluğunda olduğunu belirtti. 1 Mayıs’ın Adana’da sorunsuz şekilde geçtiğini dile getiren Antmen, Türkiye’nin dört bir yanında yüz binlerce emekçinin katılımı ile gerçekleştirilen eylemlerden sadece Adana’da dava açılmasının düşündürücü olduğuna dikkat çekti. Antmen, “25 Nisan 2009 tarihinde 1 Mayıs ile ilgili olarak yapılan yürüyüş ve basın açıklaması hakkında, dava açılması ve ardından İl Milli Eğitimin, Adana Valiliği’nin talimatı doğrultusunda idari soruşturma açması keyfiyetten başka bir durumu ifade etmemektedir” diyerek, demokratikleşme iddiasında bulunan AKP’nin demokrasi mücadelesi içinde bulunan unsurları tasfiye ettiğini söyledi. Antmen sözlerini “Yıllardır yürüttüğümüz kararlı mücadelemizden rahatsız olanlar, bizleri ve mücadelemizi, ne amaçla yapıldığı açıkça belli olan, bu tür yöntemlerle sindiremeyeceklerdir” şeklinde bitirdi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çevreciler mahkeme kapısındaydı

SONRAKİ HABER

Domuz gribi aşıları geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...