21 Ekim 2009 00:00

Alibeyköylü kadınlar kreş talebini belediyeye iletti

Alibeyköy’de yaşayan kadınlar, kreş talebiyle topladıkları imzaları Eyüp Belediyesi’ne ulaştırdı.

Paylaş

Alibeyköy’de yaşayan kadınlar, kreş talebiyle topladıkları imzaları Eyüp Belediyesi’ne ulaştırdı.
Çalışsın ya da çalışmasın tüm kadınların derdi, gerek duyduklarında çocuklarını bırakabilecekleri ücretsiz bir kreş ya da anaokulunun bulunmaması. Alibeyköy’de Milli Eğitim’e bağlı okulların bünyelerindeki kreş ve anaokulları bile kapılarını 150 TL’den açıyor.
Çoğu ev kadını pazara gitmek ya da başka işlerini yapabilmek için çocuklarını ya sokağa bırakıyorlar ya da üstlerine kapıyı kilitleyip çıkıyorlar. En iyi ihtimalle küçük çocuklarını, kendisinden sadece birkaç yaş büyük abisine ya da ablasına emanet etmek zorunda kalıyorlar. Çalışan kadınlar ise ay sonunda aldığı ücretin büyük kısmını kreşe vermekten şikayetçi.
Alibeyköy’ün Akşemsettin ve Karadolap Mahalleleri’nde yaşayan kadınlar, bu sıkıntılara çözüm olacağını düşünerek, ücretsiz kreş talebiyle, bir süredir imza topluyordu.
Topladıkları imzaları, kendilerini daha iyi anlayacağı inancıyla, Eyüp Belediyesi’nin üç erkek başkan yardımcısının arasındaki tek kadın olan Şengül Kocabaş’a iletmek istediler. Başka bir görüşmesi olduğunu öğrendikleri Kocabaş’ı yaklaşık iki saat bekleyen kadınlar, en sonunda imzaları bir dilekçeyle Kocabaş’a iletilmek üzere bırakarak belediye binasından ayrıldılar.
İmzaları vermek için beklerken, Eyüp Belediyesi’nde çalışanların da kreş talebi olduğunu öğrenen kadınlar, şimdi belediyeden iyi bir haber gelmesini ümit ediyorlar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

UZUN MESAFE

SONRAKİ HABER

Hekimler Füsun Sayek’i unutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...