22 Ekim 2009 00:00

Pakistan’da operasyonlar devam ediyor

PAKİSTAN ordusu, güney Veziristan’da Taliban militanlarına karşı yürüttüğü operasyonlarda 6’sı yabancı uyruklu, toplam 9 militanın daha öldürüldüğünü açıkladı.

Paylaş

PAKİSTAN ordusu, güney Veziristan’da Taliban militanlarına karşı yürüttüğü operasyonlarda 6’sı yabancı uyruklu, toplam 9 militanın daha öldürüldüğünü açıkladı. Gece boyu süren saldırılarda militanların bu bölgelerde yer yer güçlü direniş gösterdiği kaydedilen açıklamada, Pakistan Talibanı Lideri Beytullah Mesut ve Yardımcısı Kari Hüseyin’in Kotkai’deki karargahının tamamen tahrip edildiği kaydedildi. Öte yandan, Afganistan sınır güvenliğini sağlayan kolordu merkezine militanlar havan topu saldırısı düzenlendi. Saldırıda can kaybı olmadı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi sonucuysa, Razmak mevkiinde 3 militanın öldürüldüğü bildirildi.
OKULLAR KAPATILDI
Bu arada İslamabad’da bulunan Uluslararası İslam Üniversitesine düzenlenen intihar saldırısının ardından Pakistan’ın genelinde bütün okullarda eğitime ara verildi. Pakistan’da bulunan Sind, Beluç ve Serhat eyaletlerinin eğitim bakanları, eyaletlerdeki bütün okulların 24 Ekim’e kadar kapalı tutulacağını bildirdi. Ülkenin en büyük eyaleti olan Pencap’ta ise ikinci bir talimata kadar eğitime süresiz ara verildi.
Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik, hafta başında yaptığı açıklamada, okullara saldırı istihbaratı aldıklarını belirterek, güvenlik önlemleri yetersiz olan okulların tedbir almalarını veya kapatılmasını istemişti.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Guantanamo tutsakları ABD yolcusu

SONRAKİ HABER

Afgan seçimleri ikinci turda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...