22 Ekim 2009 00:00

Guantanamo tutsakları ABD yolcusu

ABD Kongresi, Küba’daki Guantanamo Üssü’nde ‘terör zanlısı’ olarak alıkonulan yabancıların, ABD mahkemelerinde yargılanmak üzere ABD’ye transferine onay verdi.

Paylaş

ABD Kongresi, Küba’daki Guantanamo Üssü’nde ‘terör zanlısı’ olarak alıkonulan yabancıların, ABD mahkemelerinde yargılanmak üzere ABD’ye transferine onay verdi. ABD Senatosu’nda yapılan oylamada, karar 19’a karşı 79 oyla kabul edilirken, Washington yönetiminin ocak ayına dek Guantanamo’yu kapatma planının önündeki engellerden biri de kalkmış oldu.
Guantanamo konusu, ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın bütçesine ilişkin kararda ek olarak yer aldı. Karar, ABD Temsilciler Meclisi’nden geçen hafta geçmişti. Tartışmalı hapishanede hala 200’ün üzerinde tutsak bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama, 2010 yılının ocak ayına dek tutukevini kapatma sözü vermişti.
Ancak konuyla ilgili olarak hazırlanan son raporlar, yasal, siyasal ve diplomatik kimi konular yüzünden, hükümetin tutukevini bu tarihte kapatmaya hazır olmadığını göstermişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Pakistan’da operasyonlar devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...