22 Ekim 2009 00:00

ARINǒTAN ANAYASA VURGUSU

ŞIRNAK Belediye Başkanı Ramazan Uysal’ı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni bir Anayasa’nın gerekliliğine dikkat çekerek...

Paylaş

ŞIRNAK Belediye Başkanı Ramazan Uysal’ı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni bir Anayasa’nın gerekliliğine dikkat çekerek, “Bütün arzumuz akan kanın ve gözyaşının son bulmasıdır” dedi. Şırnak Üniversitesi’nin yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı için Şırnak’a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, valilikten sonra belediye başkanlığını ziyaret etti.
Beraberindeki heyetle birlikte DTP’li Şırnak Belediyesi’ne gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı Belediye Başkanı Ramazan Uysal karşıladı. Bölge olarak en çok barış ve huzura ihtiyaç duyduklarını söyleyen Uysal, “Artık analar ağlamasın, kan dökülmesin istiyoruz. Hükümetin demokratik açılım konusunda kararlılığını destekliyoruz ve kalıcı barışın sağlanmasını istiyoruz” dedi.
AKAN KAN DURSUN
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile geliş nedenini açıkladıktan sonra, “DTP’li bir belediye başkanı da halkımızın seçtiği bir belediye başkanıdır. En az diğerleri kadar onurludur, haysiyetlidir. Halkımızın oyunu temsil ediyor” dedi. Arınç, belediyeye başarılar dileyerek, destek vereceğini de kaydetti. Son yaşanan gelişmelere de değinen Arınç, “Biz hepimiz sevinçliyiz ki ülkemizde tekrar birlik bütünlük olacak, gözyaşları dinecek. Dün ülkemize dışardan gelip katılanlar oldu. Onlardan birinin hikayesini okudum. Oldukça da üzüldüm. Bir dönem ülkemizde acı şeyler yaşandı. Artık yaşanmasın istiyoruz. Bütün arzumuz budur. Herkes çocuğuna kavuşsun evinde eşiyle ailesiyle özgürlük içerisinde huzur içerisinde birlik bütünlük içerisinde olsun. Tek amacımız budur. Akan kan devam etmesin. Akan kan dursun. Gözyaşları devam etmesin dursun” diye konuştu. Anayasa değişikliğine dikkat çeken Arınç, “Doğrudur bu elbise halkımıza dardır. Yeni bir anayasa gereklidir” dedi. Belediye Başkanı Uysal, Arınç’a üzerinde Şırnak hatırası yazılı dokuma ve Şırnak balı hediye etti. (ŞIRNAK)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da kitlesel karşılama

SONRAKİ HABER

Barışa yolculuk sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...